Skoraj kot ferrari

Odločitev o nakupu avtomobila je običajno zmes čustev, razuma in debeline denarnice. Včasih povleče v eno smer, včasih v drugo, največkrat pa je realnost v garaži ali na parkirišču precej drugačna od sanj. Tokrat vam predstavljamo sanje, vsaj za veliko večino.

Alfa za 100 tisočakov je vredna svojega denarja.
Alfa za 100 tisočakov je vredna svojega denarja. 

Ko zavore stanejo toliko kot najcenejši novi avtomobili na slovenskem trgu, potem vemo, da ni šale in da gre za zelo hiter avtomobil. Alfa romeo giulia, v katero so vgradili malce skrajšan ferrarijev dvanajstvaljnik in jo priredili brutalni moči dobrih 500 konjev, je upravičila velika pričakovanja ob premieri. Lovila je poglede kot za stavo, navdušeni mladci so se želeli fotografirati za volanom, da selfijev pred parkiranim avtomobilom niti ne omenjamo.

Po rekorde raje na dirkališče!

Od trenutka, ko smo se namestili na odličnih karbonsko oprtih sedežih in pritisnili rdeč gumb na volanskem obroču, se je pričela nepozabna poezija. Podatek, da do sto kilometrov na uro pospeši v 3,9 sekunde, v osmi prestavi pa lahko doseže celo hitrost 307 kilometrov na uro, naj bo dovolj. Tega seveda na naših cestah nismo preizkušali, a že pospeški pri nižjih hitrostih so nam dali vedeti, da ta alfa zares zaživi šele po 200 kilometrih na uro. A pozor: uporabna je tudi pri nižjih hitrostih, saj je ob vklopljenem načinu vožnje “n” prav krotek in uporaben avtomobil, ki je še presenetljivo udoben.

Komu je namenjen?

Zelo preprosto: tistemu, ki ima na voljo več kot 100 tisočakov in ima rad uporabne in zelo hitre avtomobile, ob tem pa še zalogo denarja za morebitne kazni in veliko spretnosti pri upravljanju s kazenskimi točkami. Ali pa je dovolj pameten in se ob koncih tedna varno sprošča na kakem od bližnjih dirkališč.

Avtomobil v številkah

> Motor: turbobencinski 2891 ccm/375 kW

> Poraba na testu: 11,2 litra na 100 km

> Hitrost in pospešek: 307 km/h, 3,9 sekunde do 100 km/h

> Cena osnovnega modela: 86.990 evrov

> Cena testnega vozila: 102.250 evrov

> Več podatkov: www.alfa-romeo.si


Najbolj brano