Smeri razvoja
Na videz običajna brezzrcalnika. A videz vara ...
Na videz običajna brezzrcalnika. A videz vara ...

Pomlad je čas za pospravljanje ali menjavo - bodisi doma bodisi v torbi s fotografsko opremo. V prvo primerjavo smo vzeli dva aparata, ki sta si glede na premierno predstavitev in značilnosti najbolj blizu. To sta nikon Z7II, ki je bil predstavljen oktobra lani, ter sony alpha1 oziroma krajše A1, ki so ga predstavili pred nedavnim.

Dnevi za odklop
Dnevi za odklop

Jutri imate priložnost, da se vsaj za tri dni vrnete v preteklost, v čas, ko še nismo poznali mobilnih telefonov, sploh pa ne pametnih. Od 6. do 8. februarja namreč obeležujemo svetovne dneve brez mobilnega oziroma pametnega telefona. Boste sprejeli izziv?

Kako se je na foto-video preizkusu obnesel Applov iphone 12 pro
Kako se je na foto-video preizkusu obnesel Applov iphone 12 pro

Da je telefon naš ne samo vsakdanji ampak nerazdružljivi spremljevalec, kot je to nekoč bila ročna ura, smo se že privadili. Ni ravno najbolje, a tako dandanes je. Razen tega, da je telefon namenjenem komunikaciji na različne načine, mene osebno še vedno najbolj pritegne kamera. Verjetno je tako tudi pri večini ljudi, saj proizvajalci poleg videza dajo velik poudarek razvoju multimedijskega dela telefona, to je kameri in njenemu vmesniku.