Princeska Charlotte začela hoditi v šolo

Britanska princeska Charlotte je danes prvič odšla v šolo. Štiriletno princesko sta v šolo Thomasa Battersea na jugozahodu Londona pospremila njena starša, princ William in vojvodinja Kate. V šolo je seveda šel tudi njen starejši brat, šestletni princ George.

Štiriletno princesko sta v šolo Thomasa Battersea na jugozahodu 
Londona pospremila njena starša, princ William in vojvodinja 
Kate. V šolo je seveda šel tudi njen starejši brat, šestletni princ 
George. Foto: Profimedia
Štiriletno princesko sta v šolo Thomasa Battersea na jugozahodu Londona pospremila njena starša, princ William in vojvodinja Kate. V šolo je seveda šel tudi njen starejši brat, šestletni princ George. Foto: Profimedia

LONDON > "Prvi dan, vzhičena je," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa komentiral princ William.

Kensingtonska palača je objavila tudi posnetek družine, kako se sprehaja po dvorišču šole. Oba kraljeva šolarja sta bila v temnomodrih šolskih uniformah, ko ju je sprejela ravnateljica Helen Haslem.

Ponosna starša sta nato Charlotte pospremila v njen razred in ji pomahala v slovo. V razredu bo imela še 20 sošolcev.

Gre za zasebno šolo, kjer se bo med drugim učila tudi francoščino, umetnost, balet in računalništvo. Letna šolnina znaša skoraj 19.300 funtov (okoli 21.000 evrov). Za drugega otroka je sicer nekoliko nižja, še navaja dpa.

Ko je šel George pred dvema letoma prvič v šolo, ga je spremljal le William, saj je imela Kate tedaj hudo slabost. Nato se je izkazalo, da je bila noseča s sedaj leto dni starim princem Luisom.


Najbolj brano