Ob 18. uri aplavz v zahvalo ljudem, ki se v “prvi liniji” borijo proti koronavirusu

Časnik Delo je sprožil pobudo Zaploskajmo v zahvalo, s katero nagovarja prebivalce, da bi po vzoru akcije, ki je bila pred dnevi v Italiji, ob 18. uri stopili na balkone, terase in dvorišča ter z aplavzom nagradili zaposlene v poklicih, ki v času koronavirusa ne morejo ostati doma.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

SLOVENIJA > S ploskanjem bi se zahvalili vsem poklicem, ki v teh dneh skrbijo za zdravje prebivalstva. Med takšnimi so zdravniki, celotno medicinsko osebje in farmacevti. Mednje sodijo tudi poklici, ki skrbijo za nemoteno oskrbo s hrano (pridelovalci hrane, trgovci, prodajalci, dobavitelji, prevozniki in kmetje), in poklici, ki skrbijo za varnost (policija, vojska, civilna zaščita, gasilci in varnostniki).

Nadalje pa so to tudi vozniki, novinarji, poštarji, taksisti, negovalci v domovih za starejše ter poklici, ki skrbijo za čistočo in okolje (čistilci in komunalni delavci).

"Čas je, da jim izkažemo zaupanje. In čas je, da jim pokažemo hvaležnost," je zapisalo Delo v pobudi, ki jo je objavilo tudi na družbenih omrežjih. Pobudi so se pridružili tudi na Večeru.


Najbolj brano