Namesto glasbenega festivala urgentna bolnišnica

V centru Ahoy v Rotterdamu na Nizozemskem, kjer bi moralo maja potekati 65. tekmovanje za Pesem Evrovizije, so uredili urgentno bolnišnico za tiste, ki so oboleli za covidom-19. Po pisanju nemške tiskovne agencije dpa lahko zaenkrat sprejmejo 88 pacientov, zmogljivosti pa bi lahko razširili na 680 postelj.

Ana Soklič   z lanskoletnima zmagovalcema Eme, Zalo in Gašperjem.  Foto: Daniel Novakovic
Ana Soklič z lanskoletnima zmagovalcema Eme, Zalo in Gašperjem.  Foto: Daniel Novakovic

ROTTERDAM > Kot je znano, bi letošnje tekmovanje za Pesem Evrovizije, ki si ga vsako leto prek televizijskih ekranov ogleda na milijone gledalcev, moralo potekati v rotterdamskem centru Ahoy 12., 14. in 16. maja, vendar je Evropska radiodifuzna zveza (EBU) tekmovanje zaradi pandemije koronavirusa odpovedala. Ne ve se še, ali bo Rotterdam gostil tekmovanje za Pesem Evrovizije prihodnje leto, ali ne. Slovenske barve bi morala letos zastopati Ana Soklič s pesmijo Voda.

Kot še navaja dpa, bi lahko v dvorani centra Ahoy namestili tudi bolnike, za katere bi zaradi prevelikega števila okuženih z novim koronavirusom zmanjkalo prostora v drugih bolnišnicah. V Rotterdamu so mestne oblasti zaradi preobremenjenosti bolnišnic na različnih lokacijah uredile več urgentnih bolnišnic in prostorov za nego.


Najbolj brano