Na dražbah tudi jadrnica in jaguar

Na finančnih uradih bo v prihodnjih dneh nekaj zanimivih dražb predmetov in vozil, zaseženih v različnih postopkih. Če si bo kdo zaželel še ne dve leti starega Porschejevega cayenna, se bo moral odpraviti v Grosuplje, skromnejši pa bodo lahko našli marsikaj tudi na Primorskem.

Jaguar sicer sodi v “paketno” prodajo več predmetov, njegova 
izklicna cena pa je 600 evrov. Foto: Furs
Jaguar sicer sodi v “paketno” prodajo več predmetov, njegova izklicna cena pa je 600 evrov. Foto: Furs

PRIMORSKA > Natančen seznam, kaj bo v prihodnjih dneh na dražbah po finančnih uradih, si je sicer mogoče ogledati na spletni strani finančne uprave (Furs), izbrali pa smo nekaj bolj zanimivih predmetov in vozil s primorskih seznamov. Furs namreč na dražbah prodaja premičnine, zasežene v različnih postopkih, tudi policijskih in s strani drugih državnih organov.

Prihodnji teden je na dražbi v Grosupljem, na primer, za izklicno ceno 45.000 evrov na voljo dobro leto in pol star Porschejev terenec cayenne. To je tudi najvišji izklicni znesek med vsemi dražbami, saj so na Primorskem na seznamu predmeti s precej nižjimi izklicnimi cenami.

Finančni urad Koper tako v prihodnjem tednu oklicuje več dražb. Motorno kolo KTM EXC 300 z letnico 2016 je, na primer, na voljo po izklicni ceni 3000 evrov, Furs pa o vozilu nima nobenih dokumentov. Za deset tisočakov izklicne cene je na voljo jadrnica, za dodatnih 300 evrov pa še motor, kar se prodaja v kompletu. Izklicno ceno za 12 let star avtomobil lexus, za katerega Furs prav tako nima dokumentov, so postavili na 1900 evrov.

Zanimiv je “komplet” za izklicno ceno 1670 evrov, ki poleg nekaterih aparatov vključuje tri avtomobile: renault thalio, jaguarja in VW boro. Reklamacij ne bodo sprejemali, če pa zanimanja za “paketni” nakup ne bo, bodo predmete prodajali posamično. Za 14 let starega jaguarja, ki ni najbolje ohranjen, je izklicna cena 600 evrov.

Na dražbi so končale tudi različne igrače iz stiropora in spužve ter lutke. Za skupno 1894 kosov je izklicna cena 211 evrov, vendar uvoz, kot opozarjajo na Fursu, ni možen in je obvezen iznos izven EU. Enako velja še za nekatere druge predmete, denimo za stroj za izdelavo polnjenih testenin in satelitski sprejemnik.

Novogoriški finančni urad pa zbira pisne ponudbe za večjo količino različnega nakita, za katerega je ocenjena vrednost 5200 evrov. Ponudbe bodo odpirali prihodnji teden. Poškodovan Renaultov clio, ki nosi letnico izdelave 2000, pa prav tako na novogoriškem finančnem uradu išče novega lastnika za izklicno ceno 270 evrov.

Seveda za vse premičnine, ki so se znašle na dražbah, velja prodaja po načelu videno-kupljeno, brez garancije in brez možnosti kasnejše reklamacije.


Najbolj brano