Koronavirus ogroža poroko britanske princese Beatrice

Izbruh novega koronavirusa ogroža tudi poroko britanske princese Beatrice z njenim partnerjem italijanskega porekla Edoardom Mapellijem Mozzijem, ki je predvidena za 29. maj. Sprejem pri njeni babici, kraljici Elizabeti II. so že odpovedali, o morebitni odpovedi celotne poroke pa še razmišljajo.

Izbruh novega koronavirusa ogroža tudi poroko britanske princese Beatrice z njenim partnerjem italijanskega porekla Edoardom 
Mapellijem Mozzijem, ki je predvidena za 29. maj. Foto: Profimedia
Izbruh novega koronavirusa ogroža tudi poroko britanske princese Beatrice z njenim partnerjem italijanskega porekla Edoardom Mapellijem Mozzijem, ki je predvidena za 29. maj. Foto: Profimedia

LONDON > “Princesa Beatrice in gospod Mapelli Mozzi se že zelo veselita poroke, vendar pa se prav tako zavedata potrebe po izogibanju nepotrebnemu tveganju v trenutnih razmerah,” so navedli v Buckinghamski palači. “V skladu s priporočili vlade za Združeno kraljestvo in širše preučujeta svoje načrte za 29. maj,” so dodali.

“Par bo temeljito preučil vladna priporočila, preden se bo odločil, ali bo poroka potekala v manjšem zasebnem krogu družine in prijateljev,” so poudarili po poročanju britanskega BBC.

Sprejem, ki bi ga morala po poroki v Buckinghamski palači gostiti kraljica Elizabeta II., so že odpovedali.

Dvomi o izvedbi poroke v skladu s prvotnimi načrti so se pojavili že pred tem, in sicer predvsem glede udeležbe gostov iz tujine, ki bi jim lahko omejitve potovanj onemogočile prihod. Med njimi je tudi ženinova družina, ki prihaja iz Italije, najhuje prizadete evropske države v pandemiji novega koronavirusa.

Edoardo Mapelli Mozzi je sicer potomec italijanske plemiške družine in ima tudi naziv grofa. Vendar je znan predvsem kot nepremičninski poslovnež, ki je z opremljanjem dragih stanovanj za bogate goste postal milijonar. 31-letnica in 37-letnik naj bi se poznala že leta, skupaj pa sta od novembra 2018. Zaročila pa sta se septembra lani.


Najbolj brano