Facebook bo svojim cenzorjem vsebin plačal 52 milijonov dolarjev

Facebook je v torek sporočil, da bo svojim uslužbencem, ki pregledujejo in odstranjujejo sporne objave na družbenem mediju, plačal skupaj 52 milijonov dolarjev odškodnine za psihične težave, ki so jih utrpeli med svojim delom. Ljudje pač objavljajo oziroma skušajo objaviti vse mogoče neumnosti.

 Foto: Reuters
Foto: Reuters

NEW YORK > Ti tako imenovani "moderatorji vsebin" oziroma cenzorji so vložili tožbo proti pogodbenemu delodajalcu že leta 2018. Facebook jih ni zaščitil pred resnimi psihičnimi in drugimi poškodbami zaradi dolge izpostavljenosti izprijenim vsebinam, kot so spolne zlorabe otrok, sekanje glav, terorizem, okrutnost do živali in podobno.

Vsak cenzor bo dobil 1000 dolarjev odškodnine, tisti, ki so uspeli dobiti zdravniško diagnozo težav zaradi izpostavljenosti človeški izprijenosti, pa lahko računajo na odškodnine do 50.000 dolarjev. Facebook je sedaj sporočil, da je hvaležen vsem, ki opravljajo to pomembno delo, in se je zavezal, da jim bo nudil vso podporo v bodoče. Morda nove tožbe potem ne bodo potrebne.


Najbolj brano