BBC zaradi rasistične objave o sinu Harrya in Meghan odpustil radijskega napovedovalca

Britanska mreža BBC je danes odpustila priljubljenega radijskega napovedovalca Dannyja Bakerja, ki je v sredo tvitnil fotografijo para, ki ob sebi vodi oblečenega šimpanza, poleg pa napis “kraljevi otrok zapušča bolnišnico”. Baker se je že opravičil in dejal, da rasizem ni bil motiv za sedaj že zbrisano objavo.

Meghan in Harry Foto: Mark Jones
Meghan in Harry Foto: Mark Jones

LONDON > Princ Harry in njegova soproga Meghan sta v sredo javnosti predstavila svojega prvega sina Archieja Harrisona. Danny Baker je v odziv na veseli dogodek, ki je bil prva novica v medijih na Otoku, na twitterju objavil črno-belo fotografijo lepo oblečenega moškega in ženske, ki v roki vodi majhnega oblečenega šimpanza.

Po valu pritožb, da je radijski napovedovalec objavil rasistični tvit, se je BBC odločil, da ga odpustijo.

“To je bila resna napaka v presoji,” so sporočili iz BBC. Po njihovi oceni je bila objava v nasprotju z vrednotami, ki jih zagovarjajo v tej medijski hiši.

Baker je sporno objavo izbrisal in se opravičil. “Uporabil bi isto neumno fotografijo za katerokoli drugo kraljevo rojstvo ali otroka Borisa Johnsona ali celo za svojega,” je tvitnil. “Smešna slika je,” je dejal in priznal napako.

Meghan se je morala že večkrat soočiti z rasističnimi komentarji, saj je njena mama Doria Ragland temnopolta. Na to je opozoril tudi princ, ki je bil kritičen do komentarjev na račun svoje soproge v britanskih medijih in na družbenih omrežjih.


Najbolj brano