Attenborough prehitel vse zvezde in “zvezde”

Svetovna prvakinja na instagramu ni manekenka ali filmska igralka, svetovni prvak ni športnik ali glasbenik, svetovni prvak je od tega tedna 94-letni televizijski voditelj in glas številnih BBC-jevih dokumentarcev o naravi, Sir David Attenborough. Milijon sledilcev je zbral v štirih urah in 44 minutah. Do petka se je prvi milijon skoraj popeteril.

Sir David Attenborough v   okolju, kjer se najbolje počuti: v 
naravi.  Foto: Netflix / Everett / Profimedia
Sir David Attenborough v okolju, kjer se najbolje počuti: v naravi.  Foto: Netflix / Everett / Profimedia

Seveda ne gre za nikakršno resnično tekmovanje, gre za spremljanje, kako hitro novi uporabnik spletnega omrežja, ki je namenjeno objavljanju fotografij, “zbere” milijon sledilcev. Približno leto dni je bila na svetovnem vrhu filmska in televizijska igralka Jennifer Anniston, ki je svoj prvi milijon sledilcev dobila v petih urah in 16 minutah, doslej pa so bili “prvaki” že David Beckham, papež Frančišek in britanski kraljevski par Harry in Meghan.

David Attenborough je eden najvplivnejših Britancev, v šestdesetih in sedemdesetih je na BBC opravljal tudi številne vodilne funkcije, resnično svetovno slavo pa si je pridobil z dokumentarci o naravi. Še letos naj bi po napovedih izšel njegov najnovejši projekt, imenovan Iztrebljenje: Dejstva, v katerem se ukvarja z izginjanjem biotske raznovrstnosti zaradi globalnega segrevanja.


Najbolj brano