Ameriški mišičnjak za manj kot 60.000 dolarjev

Pred nekaj dnevi so v ZDA javnosti prvič predstavili že osmo izdajo legendarnega modela corvette, ki prinaša sredinsko nameščen osemvaljni motor in za Evropejce nepredstavljivo zanimivo ceno.

Zaradi ugodne cene ima  tovarna v Kentuckyju vsaj za letos polne 
roke dela, saj so vsi načrtovani primerki že razprodani. V Evropo 
po kapljicah prihaja drugo leto.

 Foto: Chevrolet
Zaradi ugodne cene ima tovarna v Kentuckyju vsaj za letos polne roke dela, saj so vsi načrtovani primerki že razprodani. V Evropo po kapljicah prihaja drugo leto.  Foto: Chevrolet

Od trenutka dalje, ko je bilo jasno, da bo model corvette odslej imel sredinsko nameščen motor, so se porajale govorice, da bo s tem tudi cena poletela v nebo. A na srečo se napovedi niso izpolnile, saj je ob predstavitvi nove generacije športnika prvi mož koncerna GM, Mark Reuss, povedal, da bo nova generacija na ameriškem tržišču veljala manj kot 60.000 dolarjev. Številka, ki je vsaj malo nenavadna za avtomobil, ki se resno spogleduje tudi z veliko dražjimi superšportniki.

Poglejmo, kaj ameriški kupec dobi za manj kot 60 tisočakov - osnovni C8 stingray ima pod pokrovom motorja 6,2-litrski V8, ki zmore razvijati 360 kW (490 KM) in 630 Nm maksimalnega navora, pogonski agregat pa je povezan z osemstopenjsko dvosklopčno avtomatiko, ki moč in navor pošilja na zadnji par koles. Do stotice C8 potrebuje manj kot tri sekunde. Seveda so Chevroletovi mojstri novi izdaji primerno narisali nov obraz in izpopolnili vozni karakter do te mere, da ponuja veliko zabave med vožnjo.

Najbližja konkurenca v podobi Porscheja 91 carrera S je oddaljena 55.000 dolarjev, vse, kar ima motor v sredini, je še dražje. Honda NSX velja 160 tisočakov, cene za Audijev R8 se pričnejo pri 172.450 ameriških zelencih, vse ostalo (Ferrari, Lamborghini) je še sto tisočakov dražje. mh


Najbolj brano