92-letni Murdoch načrtuje peto poroko

Avstralsko-ameriški medijski mogotec Rupert Murdoch je 11. marca dopolnil 92 let. Visoka starost pa zanj ni ovira za nove življenjske podvige. Poleti namerava že petič stopiti pred oltar, tokrat s 66-letno partnerko Ann Leslie Smith.

Medijski mogotec Rupert Murdoch se poleti  namerava poročiti z 
Ann Leslie Smith, ki jo je spoznal lani septembra. Foto: Profimedia
Medijski mogotec Rupert Murdoch se poleti namerava poročiti z Ann Leslie Smith, ki jo je spoznal lani septembra. Foto: Profimedia

NEW YORK > Zaprosil jo je 17. marca na dan sv. Patrika. “Bil sem zelo živčen,” je povedal za The New York Post. “To je ogromno darilo za oba. Spoznala sva se septembra. Že 14 let sem vdova. Kot Rupert je bil tudi moj pokojni mož poslovnež, zato z Rupertom govoriva isti jezik in deliva enaka načela,” pa je o njuni zvezi povedala Ann Lesley Smith.

Novica o zaroki s 66-letnico, nekdanjo manekenko, prihaja le sedem mesecev po Murdochovi ločitvi od četrte žene Jerry Hall, s katero sta se po šestih letih zakona razšla avgusta lani. 92-letni mogotec ni tratil časa. Že septembra je na prireditvi na svojem kalifornijskem vinogradniškem posestvu Moraga spoznal Ann Lesley. Tudi ona je v preteklosti imela v lasti vinograde, obožuje vino, eden izmed njenih bivših mož Chester Smith pa je imel tako kot Murdoch v lasti televizijske in radijske postaje. Tako sta hitro našla skupni jezik in že nekaj tednov zatem jo je mogotec povabil na galantni zmenek.

Minuli petek pa ji je izročil diamantni zaročni prstan. “Bil sem zelo živčen. Vsakič ko se zaljubim, me je strah, a vem, da je tokrat zadnjič. Komaj čakam, da skupaj preživiva drugo polovico najinih življenj,” je milijarder optimistično izjavil za The New York Post, ki je v njegovi lasti, tako kot tudi londonska Times in Sun, Fox News, Wall Street Journal in založniška hiša Harper Collins.

Bodoča zakonca, ki se bosta vzela poleti, bosta živela med Kalifornijo, Veliko Britanijo, New Yorkom in Montano. Murdoch je sicer v minulih zakonskih zvezah posta oče šestim otrokom. Prvorojenka Prudence se je rodila v zakonu s prvo ženo Patricio Booker, sledili so Elisabeth, Lachlan in James, rojeni v zakonu z Anno Mann, še dve hčerki, Grace in Chloe, pa je dobil v zvezi z Wendi Deng.


Najbolj brano