Svetovni in domači mojstri tetovaž desetič zbrani v Ljubljani

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se danes začenja 10. mednarodna tatu konvencija, na kateri bodo svoja dela predstavljali tetoverji iz različnih držav, po navedbah organizatorjev jih je prijavljenih več kot 70 iz 13 držav. V nedeljo bo tudi letos potekalo tekmovanje za najboljšega tetoverja konvencije.

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se danes 
začenja 10. mednarodna tatu konvencija. Foto: STA
Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se danes začenja 10. mednarodna tatu konvencija. Foto: STA

LJUBLJANA > Kot posebnost pa se bo prvič v Sloveniji zgodilo, da se bodo kar štirje priznani slovenski tetoverji hkrati lotili tetoviranja ene osebe. Do zdaj je to bilo mogoče videti na mednarodni londonski konvenciji, kjer se je skupaj ustvarjalo šest, in v Milanu, kjer sta dva tattu mojstra hkrati delala tetovažo čez cel hrbet.

Štirje slovenski tetoverji so se odločili, da se bodo podobnega podviga lotili tudi na slovenski konvenciji. Kot so zapisali, so bodo "priznani tetoverji, ki slavijo po svojih zanimivih, a različnih tehnikah", lotili tetoviranja celotne noge.

"Za ta izziv smo se odločili, ker želimo narediti nekaj novega, drugačnega v Sloveniji. Želimo sodelovati ter se spopasti z novim izzivom. Izziv nam je, kako bomo sodelovali in kako nam bo uspelo povezati različne sloge tetovaž v celoto. Čas je, da se lotimo nečesa novega, pokazati želimo, kako znamo tetoverji stopiti skupaj in narediti nekaj izjemnega," so pojasnili svojo odločitev o skupni tetovaži.

Konvencije se bodo udeležili tetoverji iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Norveške, Italije, Madžarske, ZDA, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Francije, Danske, Švice in Nemčije. Organizatorji sicer obljubljajo najštevilčnejši dogodek te vrste doslej.

STA


Najbolj brano