Vodja italijanske civilne zaščite ni okužen, WHO o vzpodbudnih znakih v Italiji

Vodja italijanske civilne zaščite Angelo Borrelli, ki je postal obraz Italije v boju proti novemu koronavirusu, ni okužen z novim koronavirusom. Test na okužbo je bil negativen, je danes sporočila italijanska civilna zaščita.

RIM > Dodali so, da ima Borrelli še vedno blage oblike gripe, a dela od doma in je v stiku s kriznim štabom.

55-letni Borrelli je bil od srede v karanteni, saj je imel povišano telesno temperaturo. Trenutno še iščejo nekoga, ki bi ga začasno zamenjal na čelu italijanske civilne zaščite.

V Italiji imajo trenutno 57.521 primerov okužb z novim koronavirusom. Število novih okužb upada že četrti dan zapored. Zaradi koronavirusne bolezni 19 je doslej v Italiji umrlo 7503 oseb, skoraj dvakrat toliko kot na Kitajskem, kjer se je bolezen prvič pojavila.

Italijanska civilna zaščita je že v nedeljo sporočila, da so okužbo z novim koronavirusom potrdili pri več Borrellijevih sodelavcih.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes ocenila, da poročila o zmanjševanju novih okužb z novim koronavirusom v Italiji predstavljajo vzpodbudne znake, a so hkrati posvarili, da je še prezgodaj za oceno, da je najhuje že mimo.

"Razmere ostajajo zelo resne, a smo priča prvim vzpodbudnim znakom. Italija, ki ima najvišje število primerov v regiji, je zabeležila rahel upad števila novih okužb. Kljub temu je še prezgodaj za oceno, da je pandemija v tej državi dosegla vrhunec," je na novinarski konferenci dejal regionalni direktor WHO za Evropo Hans Kluge.


Najbolj brano