V Veliki Britaniji prvič zabeležili več kot 500 umrlih za covidom-19 na dan

V Veliki Britaniji so v zadnjih 24 urah zabeležili 563 smrtnih žrtev koronavirusne bolezni 19, prvič več kot 500 v enem dnevu. Skupno je v Veliki Britaniji za to boleznijo umrlo 2352 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Potrdili so skupno 29.474 okužb z novim koronavirusom, od tega 4324 v zadnjem dnevu.

LONDON > V Veliki Britaniji so, sicer kasneje kot v večini evropskih držav, v začetku prejšnjega tedna uvedli tritedensko karanteno, zaprte so šole, vse nenujne prodajalne, prav tako je prekinjeno izvajanje vseh nenujnih storitev.

Da sta okužena, sta prejšnji teden sporočila tudi britanski premier Boris Johnson in minister za zdravje Matt Hancock, ki sta izpostavila, da imata blage simptome bolezni.

Okužen je bil tudi britanski prestolonaslednik princ Charles, ki je v ponedeljek končal samoizolacijo. Danes je objavil videoposnetek, v katerem hvali britanski zdravstveni sistem. “Nihče ne more povedati, kdaj se bo to končalo, a končalo se bo,” je dejal. “Dokler se ne konča pa skušajmo živeti v upanju, zaupajmo vase in v druge ter se veselimo boljših časov,” je 71-letni Charles še sporočil Britancem s svojega doma na Škotskem.


Najbolj brano