Poleg Kobeja Bryanta in njegove hčerke je bilo na helikopterju še sedem ljudi

Devet ljudi je bilo na krovu helikopterja, ki je sinoči strmoglavil v bližini Los Angelesa in v katerem sta med drugimi umrla nekdanji košarkarski zvezdnik Kobe Bryant in njegova trinajstletna hčerka, je sporočila tamkajšnja policija.

Enainštiridesetletni nekdanji zvezdnik lige NBA in njegova hčerka 
sta bila na poti na košarkarsko tekmo. Po poročanju medijev naj bi 
bili na krovu še drugi udeleženci te tekme. Med njimi 56-letni 
trener John Altobelli z ženo in eno od dveh hčerk. Foto: Profimedia
Enainštiridesetletni nekdanji zvezdnik lige NBA in njegova hčerka sta bila na poti na košarkarsko tekmo. Po poročanju medijev naj bi bili na krovu še drugi udeleženci te tekme. Med njimi 56-letni trener John Altobelli z ženo in eno od dveh hčerk. Foto: Profimedia

LOS ANGELES > "Ni preživelih. Skupaj je bilo na krovu devet ljudi, pilot in osem potnikov," je v izjavi za javnost povedal načelnik policije Alex Villanueva.

Dodal je, da se je nesreča zgodila v času, ko je območje prekrivala gosta megla. Gasilci so klic na pomoč dobili ob 9:47 in se takoj z vozili odpravili na mesto nesreče, kjer je padec helikopterja sprožil manjši travniški požar.

"Vremenske razmere so bile tako slabe, da reševalci niso mogli vzleteti. Tja so se odpravili z vozili in nato peš v hrib," je dodal predstavnik za javnost tamkajšnje policije Josh Rubenstein.

Župan Los Angelesa Eric Garcetti je potrdil, da sta med umrlimi Kobe Bryant in njegova hčerka Gianna. Ta je bila ena od štirih deklet, ki so se košarkarju rodile v zakonu z ženo Vanesso.

41-letni nekdanji zvezdnik lige NBA in njegova hčerka sta bila na poti na košarkarsko tekmo v Thousand Oaks v športno akademijo Mamba Sports Academy, približno 137 kilometrov stran, kjer bi morala Gianna igrati, njen oče pa bi moral biti trener ekipe.

Villaneuva je sicer novinarjem povedal, da bodo preostala imena umrlih sporočili v naslednjih dneh, hkrati pa je sporočil, da je na poti v Kalifornijo že 18-članska delegacija nacionalnega odbora za prometno varnost, ki bo preučila okoliščine nesreče helikopterja znamke Sikorsky S-76B. Ta je vzletel z letališča John Wayne v Santa Ani v nedeljo ob 9:06.

“Ekipa bo preiskala vse morebitne razloge za nesrečo. Od pilota do članov posadke ter seveda zapiske o vzdrževanju naprave," je dejala članica preiskovalne komisije Jennifer Homendy.

Toda po poročanju agencij so svojci potnikov že razkrili večino imen žrtev na krovu helikopterja. V njem je bil med drugim tudi 56-letni trener baseballa na Univerzi Orange Coast John Altobelli, ki bi moral v letu 2020 začeti še svojo 28. sezono na klopi moštva iz Kalifornije. Na krovu je bila tudi žena Keri in eden od njegovih treh otrok, hčerka Alyssa, ki je bila soigralka Bryantove hčerke.

Na krovu je bila po izjavi županje Costa Mese Katrine Foley tudi Christina Mauser, pomočnica trenerja na eni od zasebnih šol v Orange Countyju.

Pred dvorano Staples Center, v kateri je ponoči potekala tudi podelitev glasbenih nagrad grammy, so se po nesreči začeli zbirati navijači Los Angeles Lakers ter košarkarski navdušenci. Ti so se odličnemu košarkarju poklonili s svečami, plakati, dresi ter ostalimi spominki na njegov čas v dresu Jezernikov, ki ga je nosil vse od prihoda v NBA do upokojitve po sezoni 2015/16. Pred slovito dvorano v mestu angelov je ves čas odmevalo skandiranje njegovega imena ter vzkliki “hvala, Kobe”, še poročajo agencije.


Najbolj brano