Na Kitajskem nobene nove domače okužbe, 67 uvoženih primerov

Iz Kitajske danes poročajo o 67 novih okužbah z novim koronavirusom in šestih smrtnih primerih. V provinci Hubei, kjer se je virus decembra lani prvič pojavil, niso zabeležili nobenega novega primera, so sporočili iz kitajske nacionalne zdravstvene komisije. V Južni Koreji že 15 dni beležijo manj kot 200 novih primerov okužbe na dan, kar kaže, da se je izbruh relativno ustalil, ugotavlja južnokorejski center za nadzor in preprečevanje bolezni.

PEKING, SEUL V Hubeiju so v sredo po dveh mesecih odpravili stroge omejitve, zaradi katerih prebivalci niso smeli potovati. Z zdravstvenim potrdilom lahko zdaj spet potujejo po državi. Izjema so prebivalci glavnega mesta province Wuhana, kjer bodo ukrepi veljali do 8. aprila.

Po navedbah pristojnih oblasti so vseh 67 novih primerov okužbe v državo prinesli potniki iz tujine, poročajo tuje tiskovne agencije.

Od začetka izbruha je za boleznijo covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, na Kitajskem umrlo 3287 ljudi. Potrdili so 81.285 okužb, od tega je 74.051 ljudi okrevalo.

V Južni Koreji so od srede zabeležili 104 nove primere okužbe z novim koronavirusom, s čimer se je število potrjenih primerov povzpelo na 9241. Za boleznijo covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, je umrlo še pet ljudi, od začetka izbruha pa 131.

Med novimi primeri je tretjina uvoženih. Število primerov, ki so jih v državo prinesli potniki iz tujine, se je tako povečalo na 131, poročajo tuje tiskovne agencije.


Najbolj brano