Iz poplavljene tajske jame danes rešili štiri dečke

Iz poplavljene tajske jame na severu države so danes rešili še štiri dečke. V dveh dneh so tako skupno rešili osem od dvanajst dečkov. V jami ostajajo še štirje dečki in njihovi nogometni trener, ki jih bodo poskusili rešiti v torek, poroča britanski BBC. Posebne enote tajske mornarice so kasneje potrdile, da so doslej rešili osem dečkov.

BANGKOK > “Dva dni, 8 članov Divjih svinj. Hura,” je tajska mornarica objavila na svoji uradni facebook strani, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Divje svinje je namreč ime nogometne ekipe, katere člani so dečki in njihov trener.

Vsi danes rešeni dečki so po poročanju BBC premraženi, je pa njihovo zdravstveno stanje dobro. Četverico so danes z reševalnimi vozili in helikopterji posamično odpeljali v bolnišnico, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Prvi štirje dečki, ki so jih iz jame rešili v nedeljo, ostajajo še v bolnišnici, njihovo zdravstveno stanje je prav tako dobro. Nedeljska reševalna akcija je trajala več ur.

Skupina dečkov, starih od 11 do 16 let, ter njihov 25-letni trener je odšla v jamo 23. junija. Močan dež je nato poplavil jamo in jim onemogočil prost izstop iz nje.


Najbolj brano