Ena od žrtev snežnih plazov na Norveškem iz Slovenije

Ena od štirih žrtev snežnih plazov, ki so se v petek sprožili na severu Norveške, je slovenski državljan, so danes za STA potrdili na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve.

Fotografija je simbolična
Fotografija je simbolična 

OSLO > Drugih podrobnosti niso razkrili, družini in svojcem preminulega pa so ob tem izrekli iskreno sožalje.

Plaz je v petek zasul skupino smučarjev, eden od njenih članov je pri tem izgubil življenje. Po navedbah norveške policije gre za 40-letnega Slovenca, ki je umrl v snežnem plazu na območju Storsletta, v skupini pa je bilo šest smučarjev.

Na severu Norveške se je v petek v roku nekaj ur sicer sprožilo več snežnih plazov. Pri tem so umrle skupno štiri osebe, med njimi dve na otoku Reinoya. O žrtvah so poročali še iz občin Nordreisa in Lyngen.

Premier Jonas Gahr Store je smrti po poročanju nemške tiskovne agencije dpa opisal kot "tragičen začetek velike noči".

V tem letnem času se na Norveškem skoraj vsak dan sprožajo snežni plazovi. Ti po ocenah strokovnjakov ogrožajo sedem odstotkov ozemlja države, navaja BBC.

V petek so oblasti zaradi velike nevarnosti snežnih plazov evakuirale več manjših mest v regiji Troms, saj so meteorologi napovedovali snežna neurja in močan veter. Na tem območju sta se danes po navedbah AP sprožila dva nova snežna plazova.


Najbolj brano