British Airways bo na čakanje poslal 36.000 zaposlenih

Britanski letalski prevoznik British Airways bo po napovedih zaradi pandemije novega koronavirusa na čakanje na delo poslal okoli 36.000 zaposlenih. O tem se že več kot teden dni pogaja s sindikati. Strani sta splošen sporazum že dosegli, razpravljata le še o podrobnostih, nato bo sledil podpis.

LONDON > Glede na dogovor med socialnimi partnerji bo na čakanju 80 odstotkov kabinskega in letališkega osebja letalske družbe, inženirjev in zaposlenih na sedežu podjetja. Nihče pa ne bo odpuščen, poroča britanski BBC.

Ukrep bo zajel vse zaposlene na letališčih Gatwick in London City Airport. S teh namreč British Airways ne bo letel, vse dokler ne bo kriza, ki jo je povzročila pandemija, končana.

Prizadeti naj bi na čakanju na delo prejemali 80-odstotno nadomestilo plače, pri čemer bo del financirala država skozi shemo za ohranjanje delovnih mest. Nadomestilo sicer ne bo smelo preseči 2500 funtov (2833 evrov) mesečno.

Že pred tem pa je britanski letalski prevoznik dosegel dogovor s piloti, ki bodo na čakanju prejemali 50-odstotno nadomestilo plače.

Kot še piše BBC, je International Airlines Group (IAG), pod katerega okrilje sodi British Airways, v boljši finančni kondiciji kot tekmeci, saj je skupina v minulih letih ustvarjala lepe poslovne rezultate.


Najbolj brano