Zmagal je tudi Koprčan

Primorski motociklisti so bili zadnje dni aktivni na treh dirkah za državna prvenstva - na trialu v Idriji in v motokrosu v Prilipah in Mačkovcih V Idriji je v razredu T 2 zmagal član AMTK Koper Klemen Setnikar.

Tako je nad Idrijo naslovu prvaka naproti drvel Severin Sajevec. Foto: Rok Bačovnik
Tako je nad Idrijo naslovu prvaka naproti drvel Severin Sajevec. Foto: Rok Bačovnik

IDRIJA, BREŽICE Četrto in obenem zadnjo dirko sezone v trialu (terenska vožnja s premagovanjem ovir) je na progi Karbidovka v Idriji organizirali Avto moto touring klub Koper. Vsak tekmovalec je moral po štirikrat prevoziti šest odsekov z različnimi ovirami.

V najtežjem razredu T1 je državni prvak postal Severin Sajevec (AMD Lukovica). V razredu T2 so se veselili tudi prireditelji, saj je zadnjo dirko dobil član AMTK Koper Klemen Setnikar pred klubskim kolegom Matejem Kermavnerjem. Med ženskami je bila najboljša Lucija Sajevec (AMD Lukovica).

V kategoriji T3, je zmagal Kyle Milne (AMD Lukovica) pred Luko Ožboltom (MCK Jaska) in Brankom Kermavnerjem (AMTK Koper). V seštevku državnega prvenstva za mlade do 14 let je bil drugi še en član koprskega kluba, Gal Črnkovič. Prehitel ga je le Lovro Setnikar (AMD Lukovica).

Zaključili tudi motokrosisti

Septembra so motokrosisti odpeljali še zadnji dve dirki v Sloveniji - v Prilipah in v Mačkovcih. Na predzadnji dirki državnega prvenstva se je v najmočnejšem razredu MX Open s tretjim mestom izkazal dirkač ACJ Sporta iz Kopra Miha Bubnič. Zmagal je prvi favorit za naslov prvaka, Radovljičan Peter Irt, ki je svoj ugled ubranil tudi na zadnji dirki v Mačkovcih. Bubnič je v Prekmurju zadržal bron v skupnem seštevku sezone.

Na dirki jugozahodne evropske cone so se v Prilipah pomerili mladi vozniki kategorij EMX 85 in 65. V močnejši kategoriji je zmagal Italijan Mattia Barbieri. Za najboljšo primorsko uvrstitev - 14. mesto - je poskrbel Miha Vrh (MX MD Bistrc). Vrh je nato z dobrim dirkanjem v Mačkovcih osvojil drugo mesto v seštevku letošnje sezone državnega prvenstva. V šibkejši kategoriji, je v Prilipah na petem mestu končal Val Slavec (ACJ Sport Koper). Zmagal je Italijan Andreas Uccellini. Slavec je nato sezono v Mačkovcih dobro zaključil - s srebrnim odličjem med mladimi slovenskimi vozniki v letu 2021. Prvak je Brežičan Alex Novak. Primorsko veselje je z bronom dopolnil Tai Vidovič (MK Bistrc).


Najbolj brano