Zmaga domačinov

Kanalski klub za odbojko na mivki Vienpi je konec tedna pripravil že 16. Capkov memorial. Zmage sta se veselila domačina Maj Nanut in Primož Jeklin.

Na 16. Capkovem memorialu se je pomerilo ducat ekip. Foto: Igor Mušič
Na 16. Capkovem memorialu se je pomerilo ducat ekip. Foto: Igor Mušič

KANAL > Organizatorji so v športni park Osnovne šole Kanal privabili 12 ekip. Športnikom, ki se na memorialu že vrsto let spominjajo prezgodaj preminulega odbojkarja, trenerja in sodnika Rada Vidiča Capka, so tokrat družbo delali tudi predstavniki krajevnih društev, občine in osnovne šole. Kanalski športni park je namreč ob tej priložnosti postal bogatejši za dve pomembni pridobitvi. Tudi pomožno igrišče je dobilo kakovostno mivko in s tem postalo enakovredno uporabno - tako kot glavno igrišče. Po novem najbližji zid športnega parka (za njim se skriva evakuacijsko stopnišče večnamenske dvorane) krasi še velika tristranska poslikava z odbojkarskimi motivi iz Kanala.

Obsežno delo je s fasadnimi barvami v nekaj nočeh naslikal amaterski likovnik, sicer biolog in strokovnjak za zdravilne rastline ter reden obiskovalec Kanala in okolice Stipe Hečimović iz Podgozda na Trnovski planoti.

Turnirske zmage se je sicer veselila domača dvojice Maj Nanut-Primož Jeklin, ki je v finalu premagala Ambroža Sirka in Tadeja Ponikvarja. Tretje mesto je pripadlo primorsko-dolenjski navezi Blaž Marušič-Uroš Erpič.


Najbolj brano