Zgodovinski uspeh pivških deklet

Po trimesečni prekinitvi tekmovanj pod okriljem Kegljaške zveze Slovenije se je v juniju z zadnjima dvema krogoma zaključila ligaška sezona 2019/20. Ta bo z velikimi črkami zapisana v anale pivškega kegljanja, saj je končana sezona prinesla daleč največji uspeh v klubski zgodovini.

Z leve: Jana Obleščak, Metka Škobrne, Lea Pašič, Zagorka Panič, Iris Zoran, Nataša Radič, Anja Bašek, 
Manca Gorup, Tina Kresevič, manjka Maja Česnik. V sredini s pokalom stoji trener Iztok Kovač.
Z leve: Jana Obleščak, Metka Škobrne, Lea Pašič, Zagorka Panič, Iris Zoran, Nataša Radič, Anja Bašek, Manca Gorup, Tina Kresevič, manjka Maja Česnik. V sredini s pokalom stoji trener Iztok Kovač.  

PIVKA > Ženska članska ekipa Kegljaškega kluba Pivka se je namreč uvrstila v najkakovostnejšo prvo A ligo, kar je obenem doslej največji ekipni klubski dosežek. V končani sezoni so Pivčanke nastopale v prvi B ligi in prvenstvo končale na prvem mestu. V 16 krogih so v devetčlanski ligi dosegle 14 zmag, bile dvakrat poražene in skupno osvojile 28 točk. Druge so bile Litijanke, ki so sicer obakrat premagale Pivčanke in tretje Trebanjke, oboje so zbrale po 17 točk. V predzadnji tekmi je Pivka v gosteh s 7 : 1 ugnala Ograjco (Ljubljana), v zadnjem pa na svojem kegljišču v Krpanovem domu s 5:3 še Belokranjke iz Črnomlja. Tako se je z velikim, kar nekoliko pričakovanim uspehom končalo desetletno obdobje, v katerem so Pivčanke po nekaj let nastopale tako v tretjeligaški kot v drugoligaški konkurenci. Tokrat so si napredovanje zagotovile že štiri kroge pred koncem tekmovanja.

Ženske ekipe, tako mlajše kot članice, že več kot desetletje vodi trener Iztok Kovač, ki je bil do nedavnega tudi uspešen strateg slovenskih mlajših ženskih reprezentanc. Ekipa je sestavljena iz domačih mladih deklet, le tri igralke so starejše od 25 let, med njimi tudi pomočnica trenerja Zagorka Panić. Letošnja edina okrepitev je bila obetavna mlada igralka iz Novega mesta Iris Zoran, ki je v Pivko prišla prav na pobudo svojega reprezentančnega trenerja. Ekipa je kljub mladosti že dovolj izkušena, za njimi je kar nekaj ligaških sezon, v njej po rezultatih izstopa mlada reprezentantka do 23 let Nataša Radić, pa tudi kadetinja Leja Pašić še veliko obeta.

“Z osvojitvijo prvega mesta sem zelo zadovoljen, prav tako z nastopi vseh deklet. Delovali smo kot eden, dobro smo trenirali in uspeh ob taki zavzetosti ni izostal. S takim pristopom se ne bojimo nastopanja v ekipnem državnem prvenstvu, kjer ciljamo na visoko uvrstitev. Naj izdam, da bomo poskušali v klub pripeljati znano igralko. Letošnji premor bo kratek, pričenjamo 15. avgusta, del priprav bomo opravili tudi v tujini,” je povedal Iztok Kovač, trener ekipe. V sezoni 2020/21 bodo v prvi A ženski kegljaški ligi nastopale kar tri ekipe iz Območne kegljaške skupnosti Notranjska, kar se doslej še ni zgodilo. V desetčlanski ligi se obeta vrsta sosedskih derbijev med kegljavkami Proteusa, Bresta in Pivke.


Najbolj brano