Za uvod primorski derbi

Danes ob 20.30 se v dvorani Burja na Škofijah s primorskim derbijem med domačim Bronxom in kobariškim Oplastom začenja nova sezona prve državne lige v dvoranskem nogometu. Naslov brani Dobovec, Primorci pa bodo skušali narediti korak naprej od lanskega četrtfinala.

Lanski  derbiji med Oplastom (v belo-rdečih dresih) in Bronxom so 
bili precej izenačeni. Foto: Igor Mušič
Lanski derbiji med Oplastom (v belo-rdečih dresih) in Bronxom so bili precej izenačeni. Foto: Igor Mušič

ŠKOFIJE > Tako škofijski Bronx kot kobariški Oplast sta lani državno prvenstvo končala v četrtfinalu. Za Škofjote je bila premočna na koncu četrta Litija, ki bo kandidat za vrh tudi letos, saj se je okrepila z delom ekipe drugouvrščenega Maribora, kjer poleti niso uspeli zbrati denarja za nadaljevanje tekmovanja. Zato bo imela letos liga le devet ekip. Prav propadli Mariborčani so bili usodni za pomlajeni Oplast, kamor se je s Štajerske vrnil dolgoletni kapetan in reprezentant Jaka Sovdat.

V obeh primorskih ekipah je poleti tekel živahen igralski promet. Izrazitega favorita ni. Lani sta bili ekipi v medsebojnih obračunih precej izenačeni. Zadnja tekma na Škofijah se je končala neodločeno.

9

ekip letos nastopa v prvi futsal ligi

V napadu bi lahko imeli domačini več težav, saj je v italijanski Pordenone odšel prvi strelec Nik Zajc, klub pa so zapustili še Slaven Radišković, Kevin Škerlič, Jan Palčič in Jure Pajnkihar. Bronx je sicer sestavil dobro mešanico mladosti (po rezultatih mlajših selekcij je najboljši slovenski klub) in izkušenj. Moštvo so okrepili trije izkušeni možje, povratniki iz Italije - Tilen Kamenčič, Tine Kapun in Đoša Lazarević, konkurenco pa sta dopolnila še mlada upa Uroš Đurić in Jaka Rupnik. Vrnila sta se vratarja Vasja Golja in Andreas Skutelj, kar bo zelo dobrodošlo, saj bo zaradi kartonov današnjo tekmo moral izpustiti prvi vratar Alen Mordej.

V Oplast so se ob Sovdatu vrnili Dani Vulikič, Žan Koren (oba iz Italije), Patrik Čujec in Gašper Konavec (oba iz Litije). Zaradi poškodbe danes ne bo v postavi Dražena Žarića.

V prvem krogu bodo odigrali še tri tekme. V Sevnici je favorit Litija s tremi donedavnimi Mariborčani, Josipom Jurićem, Vidom Severjem in Nikom Jelićem. Uspešnica lanske sezone - tretjeuvrščeni vrhniški Siliko, ki je sezono odprl z osvojenim superpokalom - pričakuje poln izkupiček proti škofjeloškemu Stripiyju. Državni prvak Dobovec, kjer ostaja steber tolminski reprezentanc Kristjan Čujec, bo imel z novincem v ligi, Tomažem, le lažjitrening.


Najbolj brano