Z žogo več kot 700 mladih

Običajni primorski tedenski spored nižjih in rekreativnih lig dvoranskega nogometa je tokrat popestril četrti mednarodni turnir za mlajše selekcije za pokal Oro Met, ki ga je priredil postojnski NK Proteus. Za žogo se je borilo več kot 700 otrok.

Na turnirju za pokal Oro Met v Postojni so bili uspešni tudi 
domačini. Foto: Robert Pejić
Na turnirju za pokal Oro Met v Postojni so bili uspešni tudi domačini. Foto: Robert Pejić

V dvorani postojnskega šolskega centra so se v dveh dneh zvrstila tekmovanja z več kot 700 nogometaši, starimi od sedem do petnajst let. Prišle so tudi ekipe iz Italije, Hrvaške, Avstrije ter Bosne in Hercegovine. Za najmlajše je bil nogomet predvsem igra, za kategorije do 13 in do 15 let pa resno tekmovanje. V konkurenci najstarejših otrok (U-15) je zmagalo Ljubno ob Savinji pred Proteusom. Za najboljšega vratarja je bil izbran domačin Kristjan Gavran. Za popestritev progama so se pomerili tudi veterani Proteusa, Divače in postojnskega Bonito bara.

V drugi državni moški ligi se je ajdovski Kix v Mariboru veselil visoke zmage nad Miklavžem (6:2). Dvakrat je štajersko mrežo zatresel Tjaš Milanič, k teniškemu izidu pa so zadetke prispevali še Aljaž Bolko, Matej Koren, Anej Batistič in Andrej Vanceta. Kljub novim točkam Kix ostaja četrti.

V tretji ligi, kjer nastopajo ekipe iz Istre, imajo te dni premor tako kot tudi v ženski državni ligi in v ligi obalnih veteranov na Škofijah.

V članski ligi Dobravlje, v kateri tekmujejo moštva iz Vipavske doline, so odigrali osmi krog, v katerem se vodilni Borelas ni pustil presenetiti in ohranja tesno vodstvo pred v tem krogu prav tako uspešnimi Vrhpoljci.

V devetem krogu veteranske lige Šempeter se je z novo zmago nadaljeval pohod Okrepčevalnice Žbogar proti naslovu prvaka, saj ima že osem točk prednosti pred prvim zasledovalcem, Slowashem iz Dornberka.


Najbolj brano