Vse večja gneča v zgornji polovici

Zanimiv je pogled na vrstni red tretje slovenske nogometne lige zahod po petih odigranih krogih, kjer se sedem ekip iz zgornje polovice lestvice nahaja v razmaku ene same točke. Tudi minuli vikend je postregel z zanimivimi razpleti in rezultatskimi zasuki.

Tolminci (v rdeče-črnih dresih) so v soboto dosegli drugo zmago, 
Izolani nanjo še čakajo. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Tolminci (v rdeče-črnih dresih) so v soboto dosegli drugo zmago, Izolani nanjo še čakajo. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Elta Izola : TKK Tolmin 1:2 (1:2)

Mestni stadion, gledalcev 70 sodnik Matoša (Notranje Gorice). Strelca - 1:0 Zemljak (14), 1:1 Debenjak (21, 11 m), 1:2 Debenjak (25).

Elta Izola: A. Počkaj, Topić, Zonta, Vašl, Terčič, Pletikos, Mingotti (od 88. Popovič), Žitko (od 87. Zugan), Rodica, Zemljak, Zajec (od 46. Ribič). Trener: Damjan Počkaj.

TKK Tolmin: Mavrič, Kos, Šturm, Zornik, Rakušček (od 76. Šuligoj), Kavčič, Debenjak (od 47. Lesjak), Kucalović (od 90. Muznik), Dowlin, Kumer, Lapanja. Trener: Jan Kragelj.

IZOLA Tolminci so po uvodni zmagi v Šenčurju spet vknjižili poln izkupiček, na katerega Izolani še čakajo. Sprva jim je sicer kazalo dobro, saj je novinec Matej Zemljak po prekinitvi popeljal gostitelje v vodstvo, ki pa ni trajalo dolgo. Po prekršku nad Grego Debenjakom v kazenskem prostoru je isti igralec tudi uspešno izvajal enajstmetrovko. Le štiri minute kasneje pa je po podaji Jake Lapanje z drugim golom poskrbel še za rezultatski zasuk. Debenjak, ki s šestimi zadetki zaseda vrh lestvice strelcev, je moral po le dveh minutah nadaljevanja zaradi poškodbe zapustiti igrišče. Zamenjal ga je Sebastian Lesjak, ki je v dvoboju z domačim vratarjem Anžetom Počkajem zamudil lepo priložnost za povišanje vodstva. Izolani so sicer imeli posest žoge, a iz protinapadov so bili nevarnejši gostje. Zmanjkala je le natančna zadnja podaja. Zaradi drugega rumenega kartona je bil v 88. minuti izključen domači kapetan Chris Pletikos.

Primorje : Žiri 3:3 (0:2)

Mestni stadion, gledalcev 150 sodnik Šabanagić (Ljubljana). Strelci - 0:1 Krolnik (7), 0:2 Eržen (24), 0:3 Krolnik (54), 1:3 Džuzdanović (62), 2:2 Nagode (76), 3:3 Džuzdanović (94, 11 m).

Primorje: Štrukelj, Lukač, A. Kuraj (od 46. Zavnik), Džuzdanović, Leban (od 46. Plavšič Vajde), Dedić, Tragin (od 46. Žgur), L. Kodermac, Nagode, J. Kodermac, Škarabot. Trener: Andrej Komac.

AJDOVŠČINA Gostitelji so veljali za papirnate favorite proti Žirovcem, a so lahko glede na razvoj dogodkov na igrišču in rezultatski potek zadovoljni s točko. Po prekršku nad Jakobom Kodermacem v kazenskem prostoru jo je v sodnikovem dodatku priigral Amel Džuzdanović, ki je po dobri uri igre z golom za znižanje na 1:3 tudi napovedal ajdovski juriš. Prej in potem se je zgodilo marsikaj. Ajdovci so si tako kot na Bledu zagrenili življenje s prepoceni prejetimi zadetki. Dva je prispeval Jaka Bric Krolnik, enega pa nesojena okrepitev Primorja v pretekli sezoni Nace Eržen. Domači trener Andrej Komac je pred nadaljevanjem opravil rošade v ekipi in na igrišču. Ajdovski pritisk pa se je ves drugi polčas stopnjeval. Po zadetku Tilna Nagodeta za 2:3 sta ga začasno prekinila le sporen drugi rumeni karton Nika Plavšiča Vajdeta v 82. minuti in vratarsko posredovanje Januša Štruklja, ki je podaljšal ajdovsko upanje. Že v 85. minuti je iz akcije Džuzdanovića zadišalo po enajstmetrovki, ki so jo Ajdovci dočakali v izdihljajih tekme.

Adria : Brinje Grosuplje 2:2 (1:0)

Igrišče Pri Štantu, gledalcev 150 sodnik Jerman (Marezige). Strelci - 1:0 Pavlin (45), 1:1 Šporar (48), 2:1 Hlede (75), 2:2 Mahič (88).

Adria: Radikon, Hlede, Umek (od 56. Godnič), Pečenko, Kompara, Bragato, Komel (od 56. Masten), Torkar, Pavlin (od 76. Sirk), Klepac, Milijašević (od 69. Sirach). Trener: Mitja Kristančič.

MIREN Adria še na peti tekmi zapored ni uspela unovčiti rezultatske prednosti in tudi ne številčne premoči, potem ko so gostje od 75. minute imeli igralca manj. Pretežni del prvega polčasa so zaznamovale prekinitve, iz katerih so Grosupeljčani zatresli tudi okvir vrat Matije Radikona. Na veselje domačih privržencev pa je v izdihljajih prvega polčasa za mirensko prednost ob odmoru poskrbel Rok Pavlin. Škoda, ker so se gostitelji po le treh minutah nadaljevanja pustili ujeti nepripravljene pri izenačujočem golu tekmecev. So pa bili Mirenci še naprej zelo nevarni iz protinapadov. V 75. minuti so izsilili prekršek za enajstmetrovko. Vratar gostov je sicer ubranil strel Tineta Hledeta, ki pa se je nato odkupil, ko je odbitek pospravil v mrežo. Mirenci vseeno niso zdržali do konca. Po osvojeni žogi na sredini igrišča so gostje izpeljali akcijo za izenačenje in končnih 2:2.

Sava Kranj : Fama Vipava 2:0 (1:0)

Športni center Stražišče, gledalcev 100 sodnik Nemet (Ljubljana). Strelca - 1:0 Idrizi (20), 2:0 Ibraimov (68).

Fama Vipava: Želko, Vuga (od 57. Bratina), Žižek, Kandare, Leban (od 57. Božič), Žižmond, Panič Nardin, Peršič, Jamšek (od 70. Kodelja), Tutuš (od 57. Krečič), Kuhar. Trener: Šefik Mulahmetović.

KRANJ Slabo igrišče je hitro usmerilo tekmeca k dolgim žogam in zračnim dvobojem, v katerih so se bolje znašli agresivni gostitelji. Res pa je, da so jim vsaj pri prvem golu priskočili na pomoč tudi Vipavci. Kranjčani so povedli po prekinitvi, v kazenskem prostoru pa je najvišje skočil najnižji nogometaš v domači ekipi. Po prvem zadetku je bilo treba za naslednji razburljiv trenutek počakati vse do 60. minute, ko je Aljoša Peršič prejel drugi rumeni karton. Sava je kmalu zatem podvojila vodstvo, kljub igralcu manj in zaostanku z 0:2, pa so se nato v lepši luči pokazali tudi Vipavci, a pravega učinka ni bilo.


Najbolj brano