Umrla mlada smučarska tekačica Hana Mazi Jamnik

Na pripravah na Norveškem je v tragični nesreči umrla mlada članica slovenske reprezentance A v smučarskem teku Hana Mazi Jamnik, so v izjavi za javnost sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS). Stara je bila 19 let. Razloga za nesrečo oziroma kaj se je sploh pripetilo, SZS ni zapisala.

Na pripravah na Norveškem je v tragični nesreči umrla mlada 
članica slovenske reprezentance A v smučarskem teku Hana Mazi 
Jamnik. Foto: Katja Dovzan/STA
Na pripravah na Norveškem je v tragični nesreči umrla mlada članica slovenske reprezentance A v smučarskem teku Hana Mazi Jamnik. Foto: Katja Dovzan/STA

LJUBLJANA > V Kranjčanko je malo pred deveto uro med treningom na rolkah v predoru Botshei na cesti med Forsandom in Joerpelandom trčil tovornjak. Kot poroča Sportal, so ponesrečenko s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Stavanger, kjer pa zdravnikom ni uspelo rešiti njenega življenja.

"Voznika in vozilo imamo pod nadzorom. Vzeli smo mu vozniško dovoljenje in ga ovadili. Vzeli smo mu tudi vzorec krvi, da ugotovimo, če je vozil pod vplivom alkohola," je za norveško spletno stran norvay.posten.com dejal predstavnik policije, ki je po nesreči za dalj časa zaprla cesto.

Po informacijah Sportala je bila Mazi Jamnikova ena najbolj perspektivnih tekmovalk v smučarskem in rolkarskem teku.

Lani je na svetovnem prvenstvu na tekaških rolkah v Italiji osvojila zlato in srebrno odličje v mladinski konkurenci. Naslov svetovne mladinske prvakinje je osvojila v drsalni tehniki, naslov podprvakinje pa v klasični tehniki, so še zapisali.

Smučarska zveza je družini mlade tekačice izrazila sožalje, obenem pa prosila za spoštovanje zasebnosti družine v zahtevnih trenutkih.


Najbolj brano