Učna ura za Ljutomerčanke

V moškem in ženskem prvoligaškem vrhu je vse po starem. ACH Volley in Calcit pri fantih ter Gen-I Volley in Calcit pri dekletih so nedotakljivi. Dekleta Gen-I Volleyja so Ljutomerčanke odpihnile po rekordnih 54 minutah, Salonit pa se je z zmago v Črnučah povzpel na tretje mesto.

V vrstah Novogoričank  je tokrat devet točk dosegla rezervistka 
Ana Zaplotnik. Foto: Igor Mušič
V vrstah Novogoričank je tokrat devet točk dosegla rezervistka Ana Zaplotnik. Foto: Igor Mušič

Prva DOL moški

Črnuče : Salonit Anhovo 0:3

Dvorana OŠ Maksa Pečarja, gledalcev 40 sodnika Adrović (Kamnik) in Markelj (Bled); po nizih: -23, -21, -15.

Salonit Anhovo: Česnik 1, Šarić (libero, 2 napaki), Nanut, Karnel 2, Basaneže 5, Kavčič 2, Čabarkapa 5, Peterlin 10, Tomić 4, Vrtovec 18. Trener: Igor Šimunčić.

Kdo bo napredoval?

V nižjih ligah je primorska odbojka kar uspešna. Gen-I Volley iz Prvačine v drugi ligi vodi z devetimi točkami prednosti. Najboljši slovenski ženski tretjeligaš je druga ekipa Luke Koper. Med fanti se na isti ravni tekmovanja za napredovanje v višjo ligo poteguje VC Portorož, ki je drugi na lestvici.

Črnuče Kanalci sicer doma kar uspešnim fantom iz predmestja Ljubljane niso dovolili presenečenja. Točke v boju za obstanek bodo Črnučani morali iskati drugje, Salonit pa se je z zmago nad njimi prebil na tretje mesto. Domačini so bili zelo trd oreh v prvem nizu, ko sta se ekipi do končnice menjavali v vodstvu, v ključnih trenutkih pa sta bila neustavljiva Matic Vrtovec in Fran Peterlin. Težko dobljen prvi niz je Primorcem vlil samozavest in mirnost. Črnuče so v drugem nizu še grozile (20:21), a v zadnjih akcijah niso bile dovolj zbrane. Tudi v tretjem nizu se predzadnja ekipa lige še ni hotela predati, a je po izenačenju na osmi točki prišla do izraza daljša in z znanjem bolj založena kanalska klop. STA, IM

Prva DOL ženske

Gen-I Volley : Ljutomer 3:0

Mestna dvorana Nova Gorica, gledalcev 70 sodnika Kramar in Perčič (oba Kamnik); po nizih: 13, 6, 15.

Gen-I Volley: T. Blažič (libero, 2 napaki), Ferlinc 11, Zbičajnik 4, Zaplotnik 9, Lucas 10, Kolbl 4, P. Blažič 13. Trener: Vasja Samec Lipicer.

Nova Gorica V velikih odbojkarskih državah bi Ljutomerčanke igrale dve ali pa tri lige nižje od vodilnih Novogoričank, pri katerih je celotna prva postava s klopi mirno spodbujala rezervistke, ki so točke dosegale z lahkoto. Prvič je bila vso tekmo na parketu tudi druga prosta igralka Teja Blažič, svoj točkovni rekord pa je dosegla Ana Zaplotnik. im

Formis : Luka Koper 3:1

Športna dvorana Hoče, gledalcev 150 sodnika: Juraja (Prevalje), Stropnik (Podgorje) . ; po nizih: 15, -19, 17, 16

Luka Koper: Đukić, Raić 6, Isanović 17, Kušar, Letnik, Jeretič, Dodič 3, Haupt 2, Simčič (libero, 2 napaki), Pešić 2, Cvetanović 12. Trener: Dragan Grmača.

Hoče Kakovostna razlika med zgornjim delom lestvice, ki ga zaključujejo Štajerke, in spodnjim, ki ga začenjajo Koprčanke, je vsaj tako velika, kot kažejo številke. Luka Koper je na trenutke pokazala zelo dobro igro, kar posebej velja za drugi niz. V celoti je Primorkam za presenečenje v Hočah manjkala kontinuiteta pritiska in natančnosti. Izkušeni Iman Isanović in Marina Cvetanovič sta imeli premalo pomoči soigralk. Formis, za katerega je pet točk dosegla novogoriška blokerka Teja Bavdaž, je z večjim številom učinkovitih igralk tekmo mirno pripeljal do uspešnega konca. STA, IM

Ankaran H. : NKBM Brannik 0:3

Dvorana OŠ A. Ukmar, gledalcev 150 sodnika Hodžić (Kp) in Sever (Lj); po nizih: -12, -23, -14.

Ankaran Hrvatini: Krstić, Pangerc 4, Angelini 2, Medved (libero, 1 napaka), Pavič 6, Cerovac 1, Ćorić 13, Trobec 6, Barut. Trener: Sebastjan Mikša.

Koper Državne prvakinje so po jesenskih težavah uredile vrste. Ankarančanke so z nekaj potezami v drugem nizu pokazale zobe, a so v končnici Mariborčanke stvari postavile na svoje mesto in si v nadaljevanju niso več pustile blizu.STA, IM


Najbolj brano