Turnir s tradicijo in zelo dolgim imenom

Na teniških igriščih na Bonifiki se je z zmagama Slovenca Matica Križnika in Čehinje Viktorie Hazmukove končal mednarodni turnir 9. Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open U-14 powered by Luka Koper, ki se ga je tokrat udeležilo več kot 150 teniških upov iz 24 držav.

Zmagovalca: Viktoria Hazmukova in Matic Križnik
Zmagovalca: Viktoria Hazmukova in Matic Križnik 

KOPER > Zmagovalca sta že pred pričetkom veljala za favorita turnirja, saj sta bila najvišje uvrščena na evropskih jakostnih teniških lestvicah. Viktoria Hamzukova, trenutno 45. evropska igralka v svoji starostni skupini, je v finalu premagala Nemko Valentino Steiner s 6:1 in 6:2. Matic Križnik, 50. igralec na tej lestvici, pa je bil v velikem finalu boljši od Davida Manuja iz Romunije s 6:3 in 6:4. “Zahvaljujem se organizatorjem, ki so odlično izpeljali turnir in vesel sem, da sem se vpisal med zmagovalce Kopra”, je bil zadovoljen Ljubljančan.

Slovenec in Čehinja pa sta blestela tudi med dvojicami. Viktoria Hazmukova je med dekleti zmagala v paru z rojakinjo Natalie Davidovo, medtem ko je pri dečkih slavila naveza Matic Križnik-Tim Kušter. Med primorskimi tenisači sta se Benjamin Borlini in Ana Tara Praček (oba TK Luka Koper) prebila v drugi krog, Pračkova pa je bila še četrtfinalistka v dvojicah.

Organizatorjem je malce ponagajalo vreme, a so bili na to pripravljeni in so finalne obračune dvojic odigrali v dvorani v Vanganelu. “Uspešno smo izpeljali še en pomemben turnir in že danes se veselimo jubilejne desete izvedbe septembra prihodnje leto,” je povedal Aleksandar Živin, predsednik TK Luka Koper. Po turnirju so imeli Koprčani le dan časa za počitek, saj se je v ponedeljek že začel turnir v starostni konkurenci U-12.


Najbolj brano