Tudi nekaj presežkov

Zadnji mesec v letu je že po običaju čas izbora najboljših športnikov. 36. izbor najboljših na Primorskem bo v četrtek, 19. decembra v Kopru.

Z lanske prireditve v Gorici, z Luko Božičem se pogovarja voditelj 
Eugen Ban (desno).  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Z lanske prireditve v Gorici, z Luko Božičem se pogovarja voditelj Eugen Ban (desno).  Foto: Tomaž Primožič/FPA

PRIMORSKA > Komisija predstavnikov medijev - slovenskih programov RAI za FJK, Primorskega dnevnika, spletne strani slosport.org, Radia Koper, TV Koper-Capodistria ter Primorskih novic - je že določila po šest nominirancev v treh kategorijah. Vsaj eden v vsaki kategoriji je iz zamejstva. Na prireditvi 19. decembra v Kopru bomo nagradili vse nominirance, na koncu pa v vsaki kategoriji razglasili zmagovalca. In kakšen je bil nabor? Zelo soliden za predolimpijsko leto, z lepimi individualnimi dosežki in s kakšnim presežkom v kolektivnih športih. Nominirance objavljamo po abecednem vrstnem redu.

Pri dekletih zamejski izbor predstavlja jadralka razreda 49erFX Jana Germani. Članica tržaške Sirene je bila na SP v Aucklandu 39. mesto. Odbojkarica Tina Grudina je bila ena ključnih ključnih igralk ženske reprezentance na evropskem prvenstvu, v minuli sezoni pa steber Gen-I Volleyja. Teniška igralka Andreja Klepač je zmagala v igri ženskih dvojic na WTA turnirjih v Cincinatiju in Zhuhaiju. V ospredje se prebija judoistka Andreja Leški, ki sicer nastopa v kategoriji do 63 kg, kjer je Slovenka aktualna olimpijska prvakinja. Znanki z nagrajevanj sta tudi jadralki razreda 470 Tina Mrak in Veronika Macarol. Uspešni sta bili tudi kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, bronasti in srebrni s SP v Szegedu.

Ženske

Jana Germani (jadralka, Sirena)

Tina Grudina (odbojkarica, Stinta Bacau)

Andreja Klepač (teniška igralka, Radenci)

Andreja Leški ( judoistka, Bežigrad)

Tina Mrak, Veronika Macarol (jadralki, Pirat)

Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman (kajakašici na mirnih vodah, Žusterna)

Pri moških je bil lanskoletni laureat Luka Božič, kanuist-slalomist Soških elektrarn, tretji na SP, nasmiha se mu četrti nastop na olimpijskih igrah. Košarkar Alen Hodžić je kapetan državnih prvakov Kopra Primorske in tudi edini domači (koprski) nosilec igre, ki je dal pomemben prispevek lanskim zmagam v štirih tekmovanjih. Odbojkar Jani Kovačič je nezamenljivi član prve postave srebrne odbojkarske reprezentance na EP. Balinar Anže Petrič je bil z Alešem Borčnikom svetovni prvak v štafetnem zbijanju. Zamejski odbojkar Jernej Terpin se je z italijanskim A2 ligašem Cuneom uvrstil v končnico lige. Kolesar Jan Tratnik je s tretjim mestom v deveti etapi dosegel drugo najboljšo slovensko uvrstitev na dirki po Franciji.

Med ekipami so nominiranke za končno zmago namiznoteniške igralke NTK Arrigoni, ki so znova državne prvakinje. Odbojkarice novogoriškega Gen I-Volleya so igrale v polfinalu evropskega pokala challenge. Košarkarji Kopra Primorske so doma osvojili vse tri lovorike ter se uvrstili v elitno skupino lige Aba. Namiznoteniški igralci Krasa iz Zgonika igrajo v ligi A2, ki so si jo izborili v pretekli sezoni. KK 3x3 Piran si je v košarki 3x3 priboril igranje v olimpijskih kvalifikacijah. Odbojkarji Salonita Anhovo so bili tretji v državnem prvenstvu.

Ekipe

Gen-I Volley Nova Gorica (odbojka, ženske)

Koper Primorska (košarka, moški)

3x3 Piran (košarka 3x3, moški)

Arrigoni Izola (namizni tenis, ženske)

Salonit Anhovo Kanal (odbojka, moški)

Kras Zgonik (namizni tenis)

Moški

Luka Božič (kanuist na divjih vodah, KK Šoške elektrarne)

Alen Hodžić (košarkar, Koper Primorska)

Jani Kovačič (odbojkar, Ravenna)

Anže Petrič (balinar, Borgonese)

Jernej Terpin (odbojkar, Cuneo)

Jan Tratnik (kolesar, Bahrain Merida)


Najbolj brano