Triglav ugnali s 3:0

Odbojkarji GEN-I Volleyja so v tekmi 11. kroga 1. DOL za moške premagali Triglav Kranj s 3:0 (22, 19, 23).

Trener Gen I Volley Rade Dačović Foto: Igor Mušič
Trener Gen I Volley Rade Dačović Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Odbojkarji GEN-I Volleyja so pred domačimi gledalci pripravili presenečenje, saj so s 3:0 ugnali Triglav. Kranjčani so prvo medsebojno tekmo dobili s 3:0, na desetih tekmah so zbrali 18 točk, kar 14 več od današnjih tekmecev, a na koncu so se sladke zmage veselili domačini. Tudi zaradi tega, ker so do zmage v tretjem nizu prišli po preobratu - zaostajali so že z 22:23, na koncu pa slavili s 25:23.

Novogoričani so hitro pokazali, da jih zanima zmaga. Ob prvem tehničnem odmoru so imeli prednosti štirih točk, po njem pa niso nič popuščali. Razliko so še večali, ob drugem tehničnem odmoru so vodili z 18:12. Ko so triglavani prišli do 16:20, so domači dosegli dve točki in nagnili tehtnico v svojo korist. Vendar se Kranjčani niso predali, v končnici prišli na zaostanek dveh točk, a niz vseeno izgubili.

Prva polovica drugega niza je potekala po željah gostov, ki so bili pred tekmeci, a v drugem delu popustili, to pa so domači igralci znali izkoristiti. V končnico so "nesli" pet točk prednosti, jo hitro še povečali, izkoristili pa drugo zaključno žogo.

Podobno kot drugi je potekal tudi tretji niz. Triglav je vodil do 23:22, nato pa so Novogoričani s tremi zaporednimi točkami pripravili preobrat za zmago.

GEN-I Volley v naslednjem krogu, ki bo 20. januarja, čaka gostovanje pri ACH Volleyju, Triglav Kranj bo gostil Calcit Volley.

* Mestna dvorana Nova Gorica, sodnika: Adrović (Kamnik) in Novak (Dvor).

* GEN-I Volley: Filiputti 2, Nanut, Rijavec, Godnič 4, Križanič, Paliska 16, Kristančič, Marc, Kvačič 7, Marušič, Perović 12, Komel 16.

* Triglav Kranj: Toman, Bošnjak 1, Tučen 4, Bregant 18, Kos, Beravs, Bežek, Mali 8, Jenko 1, Maček 2, Kök, Rezar 6.


Najbolj brano