Tesna zmaga novogoriških odbojkaric

Odbojkarice GEN-I Volleyja so v 6. krogu srednjeevropske lige doma premagale Bimal-Jedinstvo s 3:2 (19, 21, -17, -23, 12)

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

NOVA GORICA > Novogoriške odbojkarice so v srednjeevropski ligi zabeležile drugo zaporedno zmago in tretjo na zadnjih štirih tekmah. Za njo so se morale močno potruditi. Ko so vodile z 2:0, ni nihče pričakoval, da bi se lahko zapletlo, toda gostje so si predvsem zaradi velikega števila napak domačih priborile možnost, da domov odidejo z dvema točkama. V tie breaku so vodile z 11:9 ter 12:11, a do konca niso več osvojile točke.

Domače, pri katerih se je z 29 točkami izkazala Sara Kovač, so priložnost za bolj prepričljivo zmago zapravile s serijami slabih sprejemov. Zaradi ene od njih so jim v četrtem nizu tekmice ušle (podobno je bilo v tretjem), za razliko od tretjega pa so domače zaostanek šestih točk skoraj nadoknadile, približale so se na 23:24, a preobrata niso naredile.

Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 120, sodnika: Brlas, Rajković (oba Hrvaška).

GEN-I Volley: Sillah, Ferlinc 5, Goršek 8, Velikonja Grbač 15, Spanou 18, Forštnarič 1, Mikl, Kovač 29, Blažič, Leban, Jovanović 7, Žigon.

Bimal-Jedinstvo Brčko: Babić 13, Biberdžić, Kenjalo 5, Radović 5, Vukoje, Gajić 9, Vujičić, Karač, Dragović, Popović, Radišković 24, Mitrović, Husić 6, Vajdova.


Najbolj brano