Teden turnirjev na Škofijah

Turnirsko dogajanje na malih nogometnih igriščih ostaja zelo živahno. Vikend je prinesel pet novih zmagovalcev, pravkar (tako bo do nedelje) tekmujejo na Škofijah, v petek pa bosta oživeli še dve prizorišči.

Na trojkah  v Šempasu  je med 16 ekipami zmagala Lime Colina. Foto: Igor Mušič
Na trojkah v Šempasu je med 16 ekipami zmagala Lime Colina. Foto: Igor Mušič

PRIMORSKA > NK Vodice je na odprtem plesišču v Šempasu na tradicionalni turnir trojk privabil 16 moštev iz Vipavske doline. Zmagala je Lime Colina pred ekipo Baki in zasedbo Avto sport Kojić.

Na 11. Binetovem memorialu, ki ga je domače športno društvo priredilo v Vrhpolju pri Vipavi, se je zbralo 17 ekip iz Primorske in Notranjske. Prvo mesto je osvojilo moštvo Am-De, ki je v finalu z 2:1 premagalo Socceros iz Vipave. Po boljšem izvajanju kazenskih strelov je bron osvojila Fatamorgana iz Črnega Vrha nad Idrijo, četrti pa so bili domačini. Z MVP turnirja so proglasili Gorana Markovića (Socceros), mrežo je najbolje čuval Edis Kukavica, največ golov pa je dosegel Sašo Kovačević (oba Am-De).

Na najvišji (nadmorski) ravni so brcali v Drežnici nad Kobaridom, kjer se je potilo 14 ekip iz Soške doline. Pokal je dvignil Felix bar iz Tolmina, ki je v finalu z 2:1 premagal Turo iz Drežniških Raven. Tretje mesto je zasedlo kobariško moštvo Zuride, četrta pa je bila domača zasedba Deponja. Kot najboljšega igralca na turnirju so nagradili Dražena Žarića (Felix bar), prvi vratar turnirja pa je postal Andrej Uršič (Tura).

V množici že uveljavljenih turnirjev je kljub privlačnemu prizorišču - sodobni umetni travi športnega parka pri bolnišnici - kratko potegnil turnir Šempeter fest, kjer je nastopilo le pet ekip. Za generalko pred lastnim turnirjem, ki se bo začel v petek, ga je zmagovito izkoristilo ŠD Dornberk. Na drugem in tretjem mestu sta se zvrstili domači ekipi Y in AKK Šempeter.

Zelo živahno je te dni v Istri. V Pradah je domači klub Dets Life izpeljal drugi turnir. Odzvalo se je kar 19 šestčlanskih zasedb. Zmagali so Kozli pred Mamlazi in domačini. Posamične nagrade so prejeli Primož Zerbo (strelec), Andreas Skutelj (vratar, oba Kozli) in Sebastijan Duren (igralec, Dets Life).

Danes (v sredo) na enotedenskem turnirju Summer futsal fest Koper na zunanjem igrišču in v športni dvorani na Škofijah poteka tekmovanje selekcij U-15. Jutri bo na vrsti turnir za moštva U-17, v petek bodo tekmovale zasedbe mladincev, v soboto pa bo veteranski dan. Tekme se bodo vse dni vrstile med 10. in 22. uro. V nedeljo se bo tekmovanje z zadnjim dnem začelo že ob 9. uri, brcali pa bodo člani in ženske.

V četrtek zvečer se bodo iztekli prijavni roki za turnirja v Dornberku (začne se v petek, ob 18. uri, informacije na tel. 041/225-041) in v Čezsoči, kjer se bodo v soboto od 9. ure dalje nogometaši veselili trave. Prijave: Uroš Klavora 031 549-271


Najbolj brano