Tabor od žalosti do radosti

Bolj sanjsko kot se je, se tekma za sežanske češnjice ni mogla razplesti, saj jih je ob zmagi razveselil poraz Radomelj, ki so jim že dihale za ovratnik. Bravo je z zmago korak bližje prvemu mestu, Tabor pa drugemu; teoretično je lahko še vedno prvi.

Papa Ibou Kebe je Sežance popeljal vsaj na prag kvalifikacij za 
prvo SNL. Foto: Matej Glavina
Papa Ibou Kebe je Sežance popeljal vsaj na prag kvalifikacij za prvo SNL. Foto: Matej Glavina

Cherrybox Tabor : Nafta 2:1 (1:1)

Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 350, sodnik Kos (Kresnice). Strelca - 0:1 Grabant (5), 1:1 Ibou Kebe (27), 2:1 Ibou Kebe (89).

Cherrybox Tabor Sežana: Rener, Stančič, Ž. Humar, Slavec, Aliaj, Vukelić, Sever, Krivičić, Fahd (od 90. Kosmač), Stevanović, Ibou Kebe. Trener: Andrej Razdrh.

SEŽANA > Obrambna vrsta domačih je bila po sili razmer temeljito prevetrena in gostje so že v enem začetnih jurišev dosegli vodilni zadetek. Dovolj je bil nesporazum vratarja Ariana Renerja in bočnega branilca Tonija Aliaja in Bence Grabant je pograbil žogo ter jo potisnil v prazen gol. Lendavčanom je hitro začelo zmanjkovati nafte, medtem ko so se gostitelji opogumili in prevzemali pobudo. V pravem trenutku je izenačil Papa Ibou Kebe. V nadaljevanju so domači pritisnili in zadeli, a so Stefanu Stevanoviću zaradi prepovedanega položaja razveljavili vodilni zadetek. Ta pa je vendarle prišel v 89. minuti. Prav Stevanović je izvajal prosti strel z roba kazenskega prostora, Ibou Kebe je milimetrsko natančno utekel in poslal žogo v mrežo za slavje domačih. RM

Brežice: Jadran Dekani 1:1 (0:1)

Stadion Brežice, gledalcev 150, sodnik Kovačič (Grosuplje). Strelca -01: Hadžić (40), 1:1 Predanič (98).

Jadran Dekani: Cvetković, Stepančič (od 90. Zonta), Dav. Vidaković, Bejdić, Osikel (od 85. R. Požrl), Nikolić (od 87. Ahmetović), Babič, Vitezica, Šop, Matošević, Hadžić. Trener: Nedžad Okčić.

BREŽICE > Na razmočenem igrišču, ki ni dovoljevalo igre, je Jadran povedel v 40. minuti. Po podaji Žana Nikolića je zadel Eldin Hadžić. V nadaljevanju pravih priložnosti ni bilo, pravo dramo pa so gledalci videli v zaključku tekme. Po nespametnem prekršku gostov je za pravi evrogol v 98. minuti s prostega strela poskrbel Matic Predanič. Pri Dekanih sta pred tem zaradi ugovarjanja glavnemu sodniku pordečela Deni Šop in David Vidaković. ARS

Vitanest Bilje : Radomlje 5:2 (1:2)

Igrišče V Dolinci, gledalcev 250, sodnik Lacković (Miklavž na Dravskem polju). Strelci - 1:0 Slaviero (3), 1:1 Hajrić (10, z 11m), 1:2 Hajrić (17), 2:2 Oyewusi (64), 3:2 L. Žižmond (71), 4:2 Oyewusi (78), 5:2 Oyewusi (87).

Vitanest Bilje: Lipičar, Pušnar, Batič (od 89. Ferjančič), Oyewusi (od 92. Bragato), Nagode (od 90. Koron), Doplihar, Humar, Devetak, Slaviero, L. Žižmond, Vencato. Trener: Sandi Valentinčič.

BILJE > Domači trener Sandi Valentinčič je bil po včerajšnji zmagi upravičeno ponosen na svoje fante, saj so si z najboljšo predstavo sezone zagotovili obstanek v ligi. Radomljanom, ki so bili do včeraj še v igri za napredovanje, so nasuli kar pet golov, od tega štiri v drugem polčasu, ko so tudi uprizorili rezultatski zasuk. Najboljšemu strelcu lige, Ajdovcu Anelu Hajriću, je v nadaljevanju odgovoril Mathias Oyewusi, ki je s tremi goli včeraj dobil tudi neposredni dvoboj. ASO

Fužinar : Brda 0:0

Mestni stadion, gledalcev 100, sodnik Halilović (Celje).

Brda: Radikon, Močić, Melvan, Kompara (od 75. Miljanić), Frelih, Štrukelj (od 66. Bužinel), Opoku, Jazbar, Jalinous, Žižek, Ćoralić. Trener: Alen Ščulac.

RAVNE NA KOROŠKEM > Brici še na tretjem zaporednem dvoboju niso zatresli mreže tekmeca, a so ostali neporaženi in so zelo verjetno tudi obstali v ligi. Tudi na Koroškem, kjer je spet manjkal najboljši strelec Matic Marcius, so si Brici priigrali nekaj obetavnih položajev, a so bili pri zaključkih nedorečeni. Zmaga je tako izostala še na četrti zaporedni tekmi, so pa zato ohranili mrežo nedotaknjeno za šesti spomladanski remi. ASO

Ankaran : Drava 0:3 (0:2)

Stadion Bonifika, gledalcev 46, sodnik Veselič (Maribor). Strelci - 0:1 Marciuš (28), 0:2 Rogina (45. iz 11m), 0:3 Marciuš (82). Ankaran-Hrvatini: Starčić, Dias, Marinić (od 23. Bajrami), Bordon, Kačinari, Sadki, Musić, Nišević, Olić, Radetić, Koval (od 37. Azemi). Trener: Vlado Badžim.

KOPER > Ankaranska četica si sicer zasluži vse pohvale za bojevitost, a je bila proti prav tako bojevitim Ptujčanom nemočna. Zaradi poškodb je bil Vlado Badžim prisiljen zgodaj opraviti dve menjavi, vse pa je bilo odločeno po nespametnem prekršku Chescin Diasa v 45. minuti za enajstmerrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Anton Rogina. RM


Najbolj brano