Tabor navdušil bolj kot primorski derbi

Prva liga je šele dobro zagnala kolesje, a je dogajanje že sila pestro. Kdo bi lahko rekel, da bodo na zadnjem mestu Domžale? In da bo trener edinega slovenskega predstavnika v Evropi ponudil odstop?

V veliki vročini so nogometaši Gorice in Kopra  večkrat obležali na 
zelenici ajdovskega stadiona. Foto: FOTOLADO
V veliki vročini so nogometaši Gorice in Kopra večkrat obležali na zelenici ajdovskega stadiona. Foto: FOTOLADO

KOPER > Darko Milanič je - kljub temu, da je v soboto izvlekel zmago (prvo v prvenstvu) proti Taboru - ostal priljubljena tarča s tribun Ljudskega vrta, zaradi česar mu je prekipelo in je po tekmi s Sežanci ponudil odstop.

Maribor po čudež

“Odstopil sem, ker včasih človek reagira tudi čustveno, ko se ta posel opravlja na način, kot to počnem jaz,” je Izolan povedal, zakaj je takoj po tekmi s Taborom (4:2) odstopil. Športni direktor Zlatko Zahović v svojem slogu odstopa ni sprejel, le da tokrat tarča njegove impulzivnosti niso bili sodniki, tekmeci, ”žabari” in še kdo ampak kar mariborski navijači (z izjemo njemu vdanih Viol). Obračun z lastnimi navijači se nikoli nikomur ni obnesel in se tudi tokrat zagotovo ne bo. Milanič je bil včeraj med potniki na letalu za Trondheim, jasno pa je, da je zgolj vprašaje časa, kdaj bo zares odšel. Maribor je prvo tekmo proti Rosenborgu doma izgubil z 1:3. Prvič letos je na evropsko gostovanje odpotoval napadalec Luka Zahović, ki se uspešno vrača po poškodbi, v moštvo se vračata tudi Martin Milec in Andrej Kotnik, ki sta izpustila sobotno prvenstveno tekmo. Medtem so v taboru mariborskega sobotnega tekmeca v isti sapi zadovoljni (zaradi igre in vtisa) in nezadovoljni zaradi poraza. Tabor je bil skoraj ves čas enakovreden vijoličastim in kdo ve, kako bi se tekma končala, če bi bile v polju tudi v drugem polčasu moči izenačene. Sežanci so se tako še z drugega gostovanja vrnili poraženi, z obeh gostovanj so se vrnili tudi z rdečim kartonom. Lahko pa jih veseli, da je strelsko kontiuniteto v napadu pokazal Predrag Sikimić, ki je po zadetku proti Domžalam dva gola zabil še v Ljudskem vrtu. Domžale, po napovedih resen kandidat za boj za sam vrh, so z eno osvojeno točko največje razočaranje uvodnih krogov.

4

od skupno osmih zadetkov je Gorica (Etien Velikonja) dosegla iz najstrožjih kazni

Derbi je razočaral

Na Primorskem je bila prva liga tokrat bolj v ozadju, saj je več zanimanja (na tribunah sicer ne) veljalo za derbi nekdanjih prvoligašev Gorice in Kopra. Srečno so ga dobili gostje po tekmi, v kateri ni bilo prvoligaškega nogometa. Druga liga je zahtevnejša, kot so nekateri v obeh taborih podcenjevalno izjavljali pred začetkom sezone. Gorica ima velike težave z doseganjem zadetkov iz igre in če bo Etien Velkonja (njegovih je šest od osmih zadetkov Gorice) res dobil pravo ponudbo, bodo težave še večje. Koper je ekipo napolnil z izkušenimi igralci, a kaj ko imajo ti moči do 60 minute tekme. Miranu Srebrniču ni lahko najti pravega ravnovesja, saj se ve, da nekateri igralci tekme pač ne morejo začeti na klopi.


Najbolj brano