Štuhčeve ne bo na startu nedeljskega veleslaloma

Ilka Štuhec se je odločila, da ne bo nastopila na nedeljskem drugem veleslalomu 57. Zlate lisice, ki je namesto na njenem domačem pragu v Mariboru 200 kilometrov od doma v Kranjski Gori. Pred dvakratno svetovno smukaško prvakinjo je ključni del sezone z napadom na nov uspeh na svetovnem prvenstvu prihodnji mesec v Cortini d'Ampezzo.

Ilka Štuhec Foto: STA
Ilka Štuhec Foto: STA

KRANJSKA GORA > Na veleslalomu za Zlato lisico v Kranjski Gori je tekmovalke pričakala zahtevna podlaga. Štuhčeva je na domači tekmi nastopila kljub temu, da je bila tokrat ta v Kranjski Gori.

Nazadnje je v veleslalomu tekmovala pred dvema sezonama, danes pa se ji s štartno številko 64 ni uspelo uvrstiti v drugo vožnjo. Kljub temu so jo v cilju prisrčno pozdravili prireditelji in ostali.

"Zlata lisica je zame posebna tekma. Tako je že od malih nog, ko sem delila štartne številke in občudovala najboljše svetovne smučarke. Zato vedno, če je to le možno, tu tekmujem. Morda je zdaj kje kakšna deklica, ki s tem, ko me vidi na startu, dobi nekaj dodatne motivacije in zagona. Obenem sem vesela, da je tekma ostala v Sloveniji, vloženega je bilo veliko truda v organizacijo, tekmo jemljem dobesedno za domačo, zato sem pripravljeni biti na startu tudi s številko 64. Tekma je bila zahtevna, nedvomno, zato čestitke vsem dekletom. Upam, da se drugo leto vendarle vsi srečamo v Mariboru," je svoje občutke strnila Ilka Štuhec.

Odločitev o tem, da ne bo nastopila še na enem veleslalomu na isti zahtevni strmini, so v ekipi dvakratne svetovne prvakinje sprejeli danes popoldne, upoštevajoč tudi njene načrte v nadaljevanju sezone.

"Vstopili smo v obdobje sezone, ko si bodo teden za tednom sledile tekme v hitrih disciplinah in s tem potovanja, približuje se tudi svetovno prvenstvo. Zato smo se odločili izpustiti jutrišnjo tekmo, nameniti Ilki dodaten dan počitka in se v torek pripravljeni odpraviti v Crans Montano. Veseli smo, da smo uspeli v urnik spraviti tudi slovensko tekmo za Zlato lisico. Nastop na domači tekmi v krogu domačih ljudi je za nas vedno dobrodošel," je sporočila vodja ekipe Darja Črnko.

Prihodnji konec tedna je v švicarski Crans Montani na sporedu trojni spored. V petek in soboto bosta na sporedu smukaški preizkušnji, v nedeljo pa še superveleslalom. Ilka Štuhec je v letošnji sezoni trenutno na petem mestu smukaške razvrstitve, v skupnem seštevku pa je kot najvišje uvrščena Slovenka trenutno 21.


Najbolj brano