Slovenske skakalke pete na ekipni tekmi, Avstrijke razred zase

Slovenske smučarske skakalke Špela Rogelj, Jerneja Brecl, Ema Klinec in Nika Križnar so na ekipni tekmi svetovnega pokala v japonskem kraju Zao osvojile peto mesto. Z veliko prednostjo, več kot 140 točk, so zmagale Avstrijke, druge so bile domačinke Japonke, tretje Norvežanke.

Špela Rogelj Foto: STA
Špela Rogelj Foto: STA

SENDAI > Avstrijke, ki so nastopile v postavi Daniela Iraschko-Stolz, Marita Kramer, Chiara Hölzl in Eva Pinkelnig, so že v prvi seriji prišle do velike prednosti pred nasprotnicami, v drugi seriji pa so vodstvo kljub nekoliko krajšim skokom še povečale.

S skupnim izidom 889,4 točk so pred drugouvrščenimi Japonkami (Yuki Ito, Nozomi Maruyama, Sara Takanashi, Yuka Seto) na koncu zmagale z razliko 140,9 točk. Norvežanke, ki so nastopile v postavi Anna Odine Stroem, Ingebjoerg Saglien Braaten, Silje Opseth, Maren Lundby, so bile na tretjem mestu še 0,4 točke za Japonkami (748,6 točk).

Slovenija je peto mesto med osmimi reprezentancami osvojila s skupnim izkupičkom 711,6 točk. V prvi seriji sta se izkazali predvsem Ema Klinec (89,5) in Nika Križnar (90,5), medtem ko sta Špela Rogelj in Jerneja Brecl pristali pri 79 oziroma 73,5 metrih.

V finalni seriji sta Rogljeva in Breclova skočili podobno kot v prvi, po šestih skakalkah so Slovenke za četrtimi Rusinjami zaostajale za več kot 20 točk. Klinčeva je ob svojem drugem skoku pristala pri 90,5 metrih, najboljši skok dneva med slovenskimi skakalkami pa je za konec prikazala Križnarjev (93,0), ki je potrdila peto mesto z zaostankom 11 točk za Rusinjami.

V nedeljo ob 8. uri bo na Japonskem še druga posamična tekma, preden se bodo dekleta preselila nazaj na staro celino.


Najbolj brano