Skoraj vse zmage na Primorsko

Druga dirka državnega prvenstva v malih motociklističnih razredih je v Vrtojbi prinesla veliko uspeha primorskim voznikom, ki so slavili v kar štirih o petih članskih kategorij.

Takole so na poligonu v Vrtojbi drveli dirkači razreda supermoto. Foto: Igor Mušič
Takole so na poligonu v Vrtojbi drveli dirkači razreda supermoto. Foto: Igor Mušič

VRTOJBA > Društvo Gas Vrtejba je v pravi poletni vročini, ki je na poligonu ob nekdanjem mednarodnem mejnem prehodu Vrtojba omogočala idealen oprijem pnevmatik ob razbeljen asfalt, izpeljala zanimivo dirko za točke državnega prvenstva motociklistov v razredih minimoto, skuter, mini gp in supermoto.

Gostitelji so se veselili zmage Eneja Krševana v razredu minigp, ki je bil prepričljivo boljši od tekmecev. Njegove ambicije segajo izven slovenskih meja - za začetek na EP v italijanskem mestu Adria. Drugo mesto je s prednostjo, ki je znašala le polovico dolžine motocikla, osvojil Enej Logar (AMD Domžale), ki se je dirkanja učil v Vrtojbi. Bron je pripadel domačinu Tianu Krševanu (Gas Vrtejba).

Na Primorsko je šla tudi zmaga v razredu minimoto open. Jan Poropat (MK Obala racing) pa se je moral zanjo pošteno potruditi, saj ga je vmes prehitel Etien Kantar Božič iz Lucije (ŠD Nenaten). V sklepnem delu dirke se je izkušenejši Poropat le izvlekel s komaj 266 tisočinkami sekunde prednosti. Tretji čas je dosegel še en član Obale, Valter Poropat.

V odličnih razmerah se je zvrstilo še nekaj izenačenih dirk s preobrati. Tako je bilo tudi na preizkušnji skuterjev, kjer je Klemen Švara (AMTK Koper) nekaj časa vodil, a je bil v finišu le boljši Nejc Kogovšek iz ljubljanskega AMD Orjaki. Kogovšek je tako prevzel vodstvo v skupnem seštevku sezone. V razredu supermoto so se za stopničke zmagovalnega odra borili izključno vrtojbenski dirkači. V vodstvu sta se izmenjevala Nejc Kržič in Edy Rupelly, ki je bil na koncu za sekundo hitrejši. Tretje mesto je osvojil Tilen Peroci.

V povsem primorskem razredu skuter open je vodilnega Simona Fantiniča izdala tehnika, položaj pa je za zmago izkoristil Patrik Schiulaz. Drugo mesto je osvojil Silvano Mladovan (MK Veteran Ozeljan).

Naslednja preizkušnja za točke državnega in pokalnega prvenstva bo 23. avgusta 2020 v AMZS centru varne vožnje na Vranskem.


Najbolj brano