Še zlato na EP in v pokoj

Domačini z Gradišča pri Vipavi so nocoj v nabito polni vaški dvorani pripravili sprejem za svetovna prvaka v štafetnem zbijanju, za Gorenjca Aleša Borčnika in domačina Anžeta Petriča. Slavljenca sta obljubila naskok na še manjkajoče evropsko zlato.

Svetovna  prvaka v štafetnem zbijanju  (z leve) Gorenjec Aleš  
Borčnik in domačin Anže Petrič. Foto: Igor Mušič
Svetovna prvaka v štafetnem zbijanju (z leve) Gorenjec Aleš Borčnik in domačin Anže Petrič. Foto: Igor Mušič

GRADIŠČE > Kljub nevihtnemu vremenu je bila dvorana na Gradišču pri Vipavi skoraj premajhna za vse, ki so želeli pozdraviti sveža svetovna balinarska prvaka, ki sta v Turčiji postavila tudi svoj rekord: 60 zadetkov iz 61 metov.

Alešu Borčniku in Anžetu Petriču sta čestitke izrekla in priznanja podelila vipavski župan Goran Kodelja in predsednik Balinarske zveze Slovenije Primož Marinko, od krajevne skupnosti pa sta dobila še priložnostni karikaturi, ki obeležujeta njun velik uspeh. Petrič bo v kratkem povabljen še na svečan vpis v Zlato knjigo velikih dosežkov občanov občine Vipava.

Prvi mož slovenskega balinanja je poudaril, da sta Borčnik in Petrič ob koncu leta dala piko na i izjemni sezoni z ženskim bronom na svetovnem pokalu, z mladinskim odličjem na SP ter z srebrom Davorja Janžiča in Dejana Tonejca na SP. Petrič je ob tej priložnosti iz rok predsednika Zvezdana Prinčiča prejel tudi priznanje Območne balinarske zveze Nova Gorica. Predsednik je prepričan, da se bosta balinarja z odličji z največjih tekmovanj še vračala.

Petrič je to potrdil: “Osem let sva se borila, da sva na svetovnem prvenstvu spet prišla do zlata, vmes pa sva bila trikrat v finalu evropskega prvenstva. Zlato s tega tekmovanja nama manjka in ponj greva že naslednjič.”

Borčnik je dodal: “Upam, da bova zmagala na naslednjem evropskem prvenstvu in da bova nato še ubranila zlato s svetovnega prvenstva. Po tem pa lahko greva v pokoj.”

Druženje ob dobrotah domačih žena in kapljici vinskih pridelovalcev se je nadaljevalo še v pozen večer, že konec tedna pa bo Petrič za italijanski Borgonese spet naskakoval mesta pri vrhu tamkajšnjega državnega prvenstva.


Najbolj brano