Salonitu še drugi zaporedni derbi

Odbojkarji Salonita Anhovo so v državnem prvenstvu zabeležili zmago še v drugem zaporednem derbiju. Po zmagi nad Mariborom so bili na domačem igrišču boljši še od tretjeuvrščene Krke, tekmo so dobili s 3:1. S tem so zadržali dve točki zaostanka za vodilnim Mariborom, ki v 11. krogu ni imel težav s Črnučami.

Po zmagi nad Mariborom so bili odbojkarji Salonita na domačem 
igrišču boljši še od tretjeuvrščene Krke. Foto: Borut Jurca
Po zmagi nad Mariborom so bili odbojkarji Salonita na domačem igrišču boljši še od tretjeuvrščene Krke. Foto: Borut Jurca

KANAL > Da Novomeščani v Kanal niso dopotovali z belo zastavo, je pokazal že začetek. Domačim so bili povsem enakovredni, tudi po zaostanku štirih točk pred končnico pa niso obupali. Z blokom Martina Kosmine so se približali na dve točki, kapetan domačih Dejan Čabarkapa pa jim ni dovolil več.

Zato pa so gosti osvojili drugi niz, v katerem so izkoristili slabo izvajanje začetnih udarcev domačega moštva. Nobena ekipa si sicer v tem nizu ni priigrala večjega vodstva, Krka pa je prek Kosmine izkoristila drugo zaključno žogo. Toda to je bila tudi edina bistvena stvar, ki jim je na tej tekmi uspela. V nadaljevanju so domači izboljšali začetne udarce (skupno so dosegli osem asov), že na začetkov nizov ušli in prišli do zmage.

"Uspelo nam je osvojiti zelo pomembne tri točke proti direktnemu nasprotniku za drugo mesto po prvem delu sezone. Pomembno je tudi, da smo obdržali stik z Mariborom v borbi za končno prvo mesto," je bil po zmagi zadovoljen domači trener Igor Šimunčič. Njegov hrvaški rojak Fran Peterlin je bil z 21 točkami najučinkovitejši igralec tekme, na drugi strani jih je Kosmina dosegel 17.

Vodilni Maribor se proti Črnučam ni posebej naprezal, a je vseeno gladko zmagal. Bolj izenačeno kot v štajerski prestolnici pa je bilo na preostalih dveh tekmah, kjer je zmagovalca odločil peti niz.

Šoštanj Topolšica je v tekmo s favoriziranim Hišo na kolesih Triglavom vstopil opogumljen s prvo zmago, ki jo je prejšnji teden vknjižil proti Črnučam, posledica tega je bila, da je dobil prva dva niza. Toda nato je prišlo do preobrata. Kranjčani so se izboljšali pri sprejemu in v napadu, čeprav so se gostitelji borili po svojih najboljših močeh, jim je na koncu malo zmanjkalo. Četrti in peti niz so izgubili povsem na koncu, tekmo pa je z asom končal Jure Glamočanin. Pri zmagovalcih je 21 točk dosegel Črtomir Bošnjak, še dve več je pri gostiteljih v statistiko vknjižil Nikola Žugić.

Isto število točk je v Hočah dosegel domači sprejemalec Miomir Crnjanski, toda tudi njegove točke niso zadostovale za poln izkupiček. Panvita Pomgrad je bila v odločilnih trenutkih bolj zbrana, kljub slabemu sprejemu in napadu je veliko nadoknadila z bloki. Tri je dosegel Zlatko Pulko, z 22 točkami tudi najučinkovitejši igralec svoje ekipe.


Najbolj brano