Remi Tabora in Ferencvaroša, Azinović odhaja

V prvi pripravljalni tekmi se je primorski prvoligaš Tabor v Prekmurju pomeril z madžarskim prvakom Ferencvarošem, ki je tekmo začel v skoraj najmočnejši zasedbi.

Iz Tabora bo nepričakovano odšel steber  obrambe  Antonio 
Azinović. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Iz Tabora bo nepričakovano odšel steber obrambe Antonio Azinović. Foto: Tomaž Primožič/FPA

BAKOVCI > Sprva so bili boljši Madžari, za katere igra tudi občasni reprezentant, Koprčan Miha Blažič in zadeli vratnico, nato so pobudo prevzeli Sežanci in prek Dina Stančiča povedli. V nadaljevanju je izenačil David Siger in s tem postavil končni izid tekme 1:1. Tabor sicer te dni računa na prodajo katerega od igralcev, a bo nepričakovano odšel steber obrambe Antonio Azinović, ki sicer ni bil v nobenem scenariju predvidenih odhodov. Dosedanji kapetan Tabora je namreč prejel mamljivo ponudbo iz druge avstrijske lige, njegov odhod pa bo nedvomno oslabil obrambno vrsto kraškega prvoligaša. V Sežano je prišel še v času igranja v drugi ligi, januarja 2018 iz Brežic, v prvi ligi je za Sežance odigral 32 tekem.

Danes se bo z Ferencvarošem, sicer lanskim udeležencem skupinskega dela evropske lige, pomeril še povratnik v prvo ligo, Koper. Morda bo proti njim že zaigral novinec v dresu budimpeštanskega kluba, Roko Baturina, ki je v minuli sezoni kot posojeni igralec zelo uspešno igral za ljubljanski Bravo, zdaj pa ga je lastnik njegovega tekmovalnega kartončka, zagrebški Dinamo, prodal za več kot milijon evrov odškodnine.


Najbolj brano