Primož Roglič: Tadej je bil močnejši in je zasluženo zmagal

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je imel pred današnjim kronometrom 57 sekund prednosti. V Pariz pa bo po zadnji etapi dirke po Franciji prišel z zaostankom 59 sekund za zmagovalcem Toura, rojakom Tadejem Pogačarjem. Jasno, z razpletom je bil razočaran, a je tekmecu kakopak športno čestital.

Primož Roglič Foto: STA
Primož Roglič Foto: STA

BESANCON > "Zagotovo sem razočaran nad rezultatom in nad sabo. Dal sem 110 odstotkov, vse, kar sem lahko, ampak Tadej je bil močnejši in je zasluženo osvojil zmago," je za RTV Slovenija v mešani coni dejal 30-letni Kisovčan.

V etapi je bil peti, za Pogačarjem pa je zaostal minuto in 56 sekund, potem ko je predzadnjo etapo Toura začel z lepo prednostjo.

“Dal sem vse, kar sem lahko”

"Seveda upaš, da bo dovolj, ampak to je pač kolesarstvo in ogromno stvari se lahko zgodi. Dal sem vse, kar sem lahko, in ne morem si kaj veliko očitati," je dodal kolesar Jumbo-Visme, ki se zdaj lahko pohvali z uvrstitvijo na stopničke na vseh treh velikih dirkah.

Na Giru je bil lani tretji, na Vuelti je ugnal vse tekmece, tokrat pa je na Touru prišel do končnega drugega mesta. To pa ni bilo tisto, kar je pričakoval po zares odličnih predstavah v zadnjih treh tednih.

Razočaranja na obrazu ni mogel skriti

"Očitno nisem mogel proizvajati potrebnih vatov za današnjo zmago. Vseeno sem se potrudil, kolikor sem se lahko. Tudi zavoljo vseh slovenskih navijačev in vse podpore, ki smo je bili Slovenci deležni. Zato vsakemu posebej, hvala. Upam, da so se zabavali ob predstavah, ki smo jih prikazali v teh treh tednih na francoskih cestah," ni pozabil na navijače odlični slovenski kolesar.

A razočaranja na obrazu vendarle ni mogel skriti. Pošteno pa je priznal premoč in vseeno ostal ponosen na doseženo v Franciji. "Zagotovo bi si želel prvega mesta, v tem trenutku pa sem si zaslužil drugega. Tudi tega sem vesel in sem na to ponosen," je zaključil Kisovčan po svojem šestem nastopu na tritedenskih pentljah.


Najbolj brano