Primorski trojček v gosteh

Že danes se s tremi tekmami nadaljuje druga slovenska nogometna liga. Enajsti krog bodo odprli Dekančani v Kidričevem. Jutri bosta gostovala tudi preostala primorska predstavnika, Ajdovci v Krškem, Biljenci pa v Ljubljani pri Iliriji.

Nogometaši Krke (v belih dresih) so sobotnem po remiju v 
Ajdovščini v sredo doživeli prvi poraz v Dobu.    Foto: PRIMOŽ BRECELJ
Nogometaši Krke (v belih dresih) so sobotnem po remiju v Ajdovščini v sredo doživeli prvi poraz v Dobu.  Foto: PRIMOŽ BRECELJ

NOVA GORICA > Zmaga Doba v preloženi tekmi 8. kroga proti Krki, ki je v sredo doživela sploh prvi poraz, je še nekoliko bolj zapletla položaj v zgornjem, a tudi spodnjem delu lestvice ter obenem potrdila drugoligaško nepredvidljivost. Na vrhu so poravnani Novomeščani in Kidričani, kar pomeni, da bi Aluminij že, če bi danes ohranil neporaženost, (začasno) skočil na prvo mesto. Seveda si v domačem taboru želijo proti Dekančanom v polni meri izkoristiti zastoj Novomeščanov, ki so na zadnjih dveh tekmah osvojili le točko.

V nedeljo naj bi Krka na Portovalu spet ujela zmagovalni ritem, čeprav je velenjski Rudar po tretjem porazu na zadnjih štirih tekmah poskrbel za šok terapijo na klopi, kjer je Simona Dvoršaka zamenjal Adnan Zildžović. Na morebitna spodrsljaja Novomeščanov in/ali Kidričanov prežita Rogaška in Nafta, ki za vrhom zaostajata dve oziroma tri točke. Obe zasledovalki igrata doma. Lendavčani bodo že danes gostili novince iz Slovenske Bistrice, Rogaška pa bo jutri proti Dobu poskušala podaljšati zmagoviti niz na šest tekem.

4

zaporedne remije so vknjižili Ajdovci

Najštevilčnejši je srednji razred pri čemer so Biljenci v preteklem krogu doma proti Krškem zamudili priložnost, da bi se zavihteli v družbo najboljših. Točkovna zaloga jih ta čas še ne sili, da bi se zatekli h krepitvi obrambnih vrst, čeprav bi lahko največje število prejetih zadetkov (25) v ligi lahko napeljalo k takšnemu razmišljanju. Prav s kopico ofenzivno usmerjenih posameznikov in drugim najučinkovitejšim napadom (21 golov) so si namreč priigrali pet zmag. Je pa res, da ima Ilirija sloves precej bolj čvrste zasedbe, ki bi lahko do konca jeseni tudi z zadetki Mateja Poplatnika in Dejana Djermanovića naredila korak bliže vrhu.

Višjo uvrstitev so si obetali tudi Ajdovci, ki so ta čas bliže boju za obstanek, čeprav so že pet tekem neporaženi. V zadnjem obdobju so namreč enkrat zmagali, potem pa štirikrat zapored remizirali. V dvoboju sosedov na lestvici v Krškem bi se jim tri točke torej še kako prilegle, pa tudi sicer je bilo Primorje doslej precej uspešnejše na gostovanjih, kjer še ni izgubilo.


Najbolj brano