Primorcem tudi članska odličja

Tudi v letošnjem maju je Karate klub Postojna izvedel mednarodno tekmovanje Postojna open. Odličja so osvajali tudi domačini, največ pa jih je zbrala italijanska Accademia karate Shotokan.

Najboljši med kadeti kategorije do 52 kg: z leve so Filip Subotić (KK 
Postojna)  Predrag Jovanović, Veljko Mitrović (KK Koper) in Alan 
Zecchino.

 Foto: Marinko Arsenić
Najboljši med kadeti kategorije do 52 kg: z leve so Filip Subotić (KK Postojna) Predrag Jovanović, Veljko Mitrović (KK Koper) in Alan Zecchino.  Foto: Marinko Arsenić

POSTOJNA > V dvorani Šolskega centra Postojna se je zvrstilo 492 nastopov karateistov in karateistk iz 63 klubov in osmih držav. Svoje znanje so fantje in dekleta v katah in borbah prikazali v številnih kategorijah - od otroških do veteranskih. Največ odličij, kar 19, je zbrala italijanska ekipa Accademia karate Shotokan. Le eno manj je osvojil Seki iz Slovenskih Konjic. Tretji na tej lestvici je KK Brežice (14). Med primorskimi klubi sta se najbolje odrezali prav postojnski društvi. Po devet odličij so zbrali gostitelji in mestni tekmec Mawashi. S sedmimi točkami je tekmovanje zaključil KK Koper.

Primorci so visoko segli tudi v najzahtevnejši članski konkurenci. V borbah kategorije do 84 kg je bil boljši od Novogoričana Luke Radića (ŠD Gorica) le Nemanja Mikulić iz Bosne in Hercegovine. V katah je tretje mesto osvojila Novogoričanka Aleksandra Čvorović. Zmagala je Italijanka Ilaria Paoletti.

63

klubov je sodelovalo na tekmovanju v Postojni

Dobro so se borili tudi primorski mladinci. V kategoriji do 61 kg je v finalu Novogoričan Ilija Makarov premagal Vida Zarića iz mariborskega Kovinarja. V kategoriji nad 76 kg je Timotej Stojadinović iz KK Koper moral priznati premoč le Italijanu Leonardu Ulqinaku.

V vrstah prireditelja, KK Postojna, so se veselili srebra v močni kadetski kategoriji do 52 kg, kjer je šele v finalu Filipa Subotića ustavil Hrvat Predrag Jovanović. Bron je k primorskemu uspehu dodal Veljko Mitrović iz KK Koper.


Najbolj brano