Premoč Gen-I Volleya

Drugi odbojkarski vikend sezone je potrdil premoč deklet novogoriškega Gen-I Volleya, ki še niso oddale niza. Do prvih točk je prišel Salonit, obe istrski ekipi pa sta ostali praznih rok. Stekla so tudi tekmovanja v vseh nižjih ligah. V drugi moški ligi so še drugič zmagali fantje iz Prvačine.

Najučinkovitejša novogoriška igralka je bila tokrat kapetanka Tina 
Lipicer Samec (skrajno desno). Foto: Leo Caharija
Najučinkovitejša novogoriška igralka je bila tokrat kapetanka Tina Lipicer Samec (skrajno desno). Foto: Leo Caharija

Prva DOL moški

Salonit : Hoče 3:0

Športna dvorana Kanal, gledalcev 200 sodnika Pevc (Šk. Loka) in Markelj (Bled); po nizih: 16, 17, 13.

Salonit Anhovo: Kuburović, Česnik 3, Šarić (libero, 0 napak), Nanut, Karnel, Basaneže 4, Kavčič 2, Čabarkapa 10, Peterlin 15, Kovačič 1, Tomić 5, Vrtovec 13. Trener: Igor Šimunčić.

Kanal Salonit je uvodno prvenstveno tekmo v domači dvorani dobili gladko in je zanesljivo prišel do prvih točk. Nekaj težav s Štajerci so imeli le na začetku, po tem pa sta kapetan Dejan Čabarkapa in hrvaški reprezentant Fran Peterlin nizala točke v serijah. Tudi v drugem nizu je resen odpor gostov v končnici pojenjal, zaključno točko pa je z asom dosegel mladinski reprezentant Jakob Kavčič. V tretjem nizu je igro vodil drugi kanalski organizator Irenej Karnel, naigrali pa so se tudi ostali rezervisti, ki so tekmo hitro pripeljali k zmagovitemu koncu. sta, im

Prva DOL ženske

Calcit : Luka Koper 3:0

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100 sodnika Mohorčič in Štamcar (oba Mokronog); po nizih: 21, 21, 9.

Luka Koper: Đikić, Raić 5, S. Kušar, Isanović 10, A. Kušar, Letnik, Jeretič, Dodič 7, Simčič, Kocet, Jovič 3, Pešić, Cvetanović 8. Trener: Dragan Grmača.

Kamnik Koprčanke so se proti enemu od kandidatov za prvaka v uvodnih dveh nizih dobro borile in v drugem do končnice celo vodile, več pa niso zmogle. Calcit je z večjim številom enakovrednih igralk narekoval ritem. Veliko je opravil že z ostrim in natančnim servisom. Ena boljših igralk pri Calcitu je bila koprska blokerka Tina Kaker z osmimi točkami, v gorenjski vrsti pa sta zaigrali tudi novogoriški novinki Špela in Polona Marušič.sta, im

Gen-I Volley : SIP 3:0

Mestna dvorana, gledalcev 100 sodnika: Novak (Dvor) in Tomec (Nm); po nizih: 16, 18, 14.

Gen-I Volley: Zbičajnik 1, Perić 3, Lucas 8, Velikonja Grbac 8, P. Blažič 1, Lipicer Samec 14, Zampedri (libero, 1 napaka), Grudina 11, Ščuka 8. Trener: Vasja Samec Lipicer.

Nova Gorica Za Štajerke je bilo na Primorskem vsega konec že po uri in 15 minutah. Novogoričanke so tudi na drugi prvenstveni tekmi potrdile, da z napadom na naslov prvakinj mislijo resno. Čeprav se je na parketu zvrstilo devet domačih igralk, to na zanesljivost novogoriškega vodstva skoraj ni vplivalo. Za stabilnost igre je s točkami z vseh položajev skrbela kapetanka Tina Lipicer Samec. Le v drugem nizu so po nekaj dobrih servisih in napakah domačink gostje uspele izenačiti na 16. točki. Po tem so Tina Grudina, Mirta VelikonjaGrbac in Lana Ščuka dosegle kar osem točk zapored, kasneje pa SIP ni bil več nevaren.

“Veseli me, da smo tekmo v taktičnem pogledu odigrali točno tako, kot smo se nanjo pripravili. V ritmu nismo popuščale. Preizkusile smo še nekaj dodatnih kombinacij, ki jih na težjih tekmah še ne bi mogle. Pokazalo se je še nekaj slabosti v sodelovanju bloka in obrambe, kar bomo skušale pred pokalno tekmo s Koprčankami odpraviti,” je po tekmi povedala novogoriška kapetanka.im

Ankaran Hrvatini : Calcit II 1:3

Dvorana OŠ A. Ukmar, gledalcev 150 sodnika Klinar in Kern (oba Žirovnica); po nizih: -20, 20, -17, -13.

Ankaran Hrvatini: Krstić 2, Pangerc 6, Angelini 11, Medved (libero, 2 napaki), Cerovac 4, Ćorić 15, Lovšin 4, Trobec 7, Barut 2. Trener : Sebastjan Mikša.

Koper Ankarančankam ni uspelo zadržati dobre igre iz prvega in drugega niza, po katerih je kazalo, da bo bo tekel izenačen boj za vsako točko do konca. Tako so proti podmladku državnih podprvakinj iz Kamnika izgubile pomembne točke v boju za obstanek. Usoden je bil mrk v začetku tretjega niza, ko so gostje povedle kar z 8:1 in 21:9. Primorkam se tudi v tretjem nizu ni uspelo pobrati. Ko so zaostajale že s 6:16, je postalo jasno, da bodo Gorenjke domov odnesle ves plen.


Najbolj brano