Predstavil se bo tudi podmladek

Današnji zadnji jesenski krog državnega odbojkarskega prvenstva bo ob 20. uri v Novi Gorici postregel s primorskim derbijem med domačinkami in Koprčankami, večer novogoriške odbojke pa se bo začel že tri ure prej.

Pri Koprčankah je v odlični formi rumena Dajana Lucas, ki je 
na oktobrskem derbiju našla pot mimo nekdanje članice Luke 
Koper Nuše Ferlinc (3). Foto: Zdravko Primožič/FPA
Pri Koprčankah je v odlični formi rumena Dajana Lucas, ki je na oktobrskem derbiju našla pot mimo nekdanje članice Luke Koper Nuše Ferlinc (3). Foto: Zdravko Primožič/FPA

NOVA GORICA > Mestna dvorana bo danes od 17. do 22. ure polna odbojke, saj se bodo predstavile vse ženske in moške (te sicer domujejo v Prvačini) selekcije Odbojkarskega kluba Gorica, ki zadnja leta nosijo ime glavnega pokrovitelja Gen-I Volley. Glavna dogodka bosta tekmi obeh domačih članskih prvoligaških ekip. Ob 17.30 se bodo fantje v boju za obstanek pomerili s petouvrščenim Triglavom, ob 20. uri pa bo vrhunec - primorski ženski derbi Gen-I Volley : Luka Koper.

Petouvrščene Novogoričanke so uvodni derbi sezone v Kopru gladko dobile (3:0) in so tudi na lestvici višje od gostij, vendar se je od oktobrske tekme do danes v Kopru marsikaj spremenilo. Iz boja za obstanek se je ekipa po nedavni zmagi nad Puconci premaknila z nevarnega območja proti sredini na osmo mesto. Istrska ekipa je na začetku sezone plačala davek pomladitve in zamenjavo večine članic ekipe s trenerskim štabom vred, zdaj pa je očitno uredila vrste, kar bo Novogoričankam bržkone otežilo delo.

Domača kapetanka Teja Kolbl se sicer na to ne ozira: “Na srečo smo po ritmu sreda - sobota imele minuli konec tedna prost. Malo smo se osvežile in pustile za sabo pokalna poraza s Calcitom. Ekipa, ki se je ustalila v zadnjem času, bo nosila glavno breme. Če bomo igrale tako, kot smo večji del jeseni, bi to moralo biti dovolj za našo zmago.” Ekipi se je po poškodbi že pridružila Katarina Spačal, a verjetno še ne bo zaigrala, trenirati pa je začela tudi Anita Pethö, vendar nanjo računajo šele v spomladanskem delu prvenstva.

V Luki Koper je kapetanka Dajana Lucas tudi gonilna sila deklet v napadu. V minulem krogu je Pucončankam nasula kar 21 točk. Optimistka je tudi pred drevišnjo tekmo: “Upam, da nam je zmaga s Puconci dala zalet in samozavest ter da bomo to, kar nam že uspeva na treningih, v še večji meri prenesle na tekmo. Vse smo zdrave in pripravljene. Vedno bolj smo uigrane. Mlajša dekleta prispevajo vedno več. Seveda je moja naloga, da držim igro pokonci. Če mi bodo vsa dekleta pomagala in če bomo v napadu nevarne po celi širini, imamo nekaj možnosti, da prinesemo domov točko, morda pa tudi kaj več.”

Ob 18.45 se bodo predstavile vse mlajše moške in ženske selekcije novogoriškega kluba, v katerih letos v krožkih in različnih programih (odbojka, atletika, splošna športna vzgoja) po enajstih osnovnih šolah vadi 450 otrok, ki jih bo ob tej priložnosti obiskoval božiček. Za dober prvoligaški podmladek na Goriškem ni bojazni. Tako mladinci kot mladinke so se uvrstili na turnir za 5. mesto v državnem prvenstvu, mlajše deklice pa so najboljše na Primorskem.


Najbolj brano