Pred Salonitom le ACH Volley

V predzadnjem krogu moške skupine za prvaka so si fantje kanalskega Salonita z zmago nad Hočami spet priborili drugo mesto, v skupini za obstanek pa po porazu s Krko usoda Gen-i Volleyja visi na nitki. V ženski eliti se Ankarančanke z novo zmago bližajo obstanku, Koprčanke pa po še enem vikendu brez točk postajajo ogrožene.

V Salonitovem bloku so združili moči Matic Vrtovec, Djordje Ilić in 
Matija Jereb. Foto: Igor Mušič
V Salonitovem bloku so združili moči Matic Vrtovec, Djordje Ilić in Matija Jereb. Foto: Igor Mušič

Prva DOL moški

Salonit Anhovo : Hoče 3:0

Športna dvorana v Kanalu, gledalcev 250 sodnika Kirn (Kr) in Pevc (Škofja Loka); po nizih: 19, 19, 10.

Salonit Anhovo: Ilić 5, Česnik, Jereb 4, Šarić (libero 1 napaka), Karnel, Basaneže 4, Čabarkapa 9, Kovačič, Tomić 14, Vrtovec 19. Trener: Andrej Urnaut.

KANAL Domačini so se z novo zmago vrnili na drugo mesto na lestvici. Najslabši ekipi skupine za obstanek niso dovolili niti pomisliti na presenečenje. Že v prvih minutah sta pod dirigentsko palico Matije Jereba razigrana Gregor Basaneže in Matic Vrtovec poskrbela za visoko začetno prednost (12:5), ki se ni več manjšala. Nekoliko zanimivejši je bil drugi niz, v katerem so gostje zdržali do izenačenja na enajsti točki, nato pa so sledili odlični servisi Daliborja Tomića in uspešne napadalne akcije Matica Vrtovca, Dejana Čabarkape in Gregorja Basanežeja. Ob tem so Štajerci še zapravljali žoge in ekspresno izgubili drugi niz. V tretjem so Primorci Hočane povsem razbili, saj je razlika narasla že na 20:6.

Z veliko zanesljivostjo v obrambi, na servisu in v napadu se je izkazal Dalibor Tomić, ki mu je pred iztekom tekme trener Andrej Urnaut v nogometnem slogu ob aplavzu občinstva namenil menjavo, s katero je priložnost dobil tudi najmlajši Aleks Kovačič.

“Vesel sem, da smo tako hitro prišli do zmage, s katero smo spet drugi. Ekipno smo najbrž odigrali najboljšo tekmo doslej. Ker smo praktično brez enakovrednih menjav, je pomembno, da nismo porabili toliko moči, kot na prejšnjih tekmah, ki so se končale po petih ali štirih nizih. Pred nami je le še izziv, da za slovo od drugega dela prvenstva pred končnico premagamo našo najboljšo ekipo, ACH Volley. Na eni tekmi je mogoče vse. Šli bomo na vse ali nič in upali, da ACH, ki ga na prvem mestu nihče ne ogroža, ne bo maksimalno motiviran”, je naslednji dvoboj cementarjev napovedal Tomić.IM

Krka : Gen-I Volley 3:1

Dvorana Marof v Novem mestu, gledalcev 150 sodnika Kramar in Perčič (oba Kamnik); po nizih: 23, -22, 16, 17.

Gen-I Volley: Filiputti 6, Gadnik 15, Rijavec, Godnič 3, Paliska 12, Kavčič 8, Perović 9. Trener: Matjaž Stanič.

NOVO MESTO Odbojkarji iz Prvačine, ki so še vedno oslabljeni zaradi poškodbe Alana Komela, so bili v prvi polovici tekme blizu gostom in v igri za dragocene točke za obstanek. Žal so v končnici po izenačenju na 22. točki naredili nekaj napak. Saša Gadnik in Andraž Paliska sta z uspešnima akcijama za 24:23 še vlila upanje, a je niz nato za Krko uspešno sklenil najboljši odbojkar večera, nekdanji soigralec Prvačkovcev Miha Bregar. V drugem nizu napak v končnici Primorci niso ponovili. Z dobrim servisom in napadom sta Saša Gadnik in Ivan Perović priborila izenačenje v nizih. V tretjem in četrtem nizu je imel Gen-I Volley težave s sprejemom servisa in z novomeškim blokom. Dolenjci so tako Primorce dohiteli na lestvici. Obe ekipi sta v najboljšem primeru obsojeni na kvalifikacije za obstanek, vsaka izgubljena točka v nadaljevanju prvenstva pa bi lahko pomenila slovo od elite.IM

Prva DOL ženske

Ljubljana : Ankaran Hrvatini 0:3

Dvorana Krim, gledalcev 90 sodnika Vrenko in Melavc (oba Šempeter v S. dolini); po nizih: -13, -21, -15.

Ankaran Hrvatini: Krstić, Pangerc, Angelini, Medved, Morgan, Pavič, Cerovac, Ražman, Lovšin, Trobec, Barut. Trener: Sebastjan Mikša.

LJUBLJANA Ekipa Ljubljane, ki je izgubile tudi teoretične možnosti za obstanek v ligi, se je praktično vdala že pred tekmo. Po odličnih servisih Ankarančanke Nine Lovšin je na semaforju pisalo že 0:8. V podobnem slogu je v dobrih 45 minutah primorski vlak drvel cilju naproti. Nekaj igre so dekleta iz prestolnice sestavila le v obdobju prešibkega ankaranskega servisa v drugem nizu. Gostje so tretji niz spet začele z odličnimi servisi (0:5), tako da je nadaljevanje predstavljalo le še formalnost. IM

Luka Koper : Zgornja Gorenjska 2:3

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 80 sodnika Jovanović (Komenda) in Adrović (Kamnik) po nizih: -23, -23, 9, 22, -9.

Luka Koper: Raić 13, Isanović 21, Lucas 18, Đukić, Dodič, Haupt, Jovič 7, Pešič 11, Kaker 14, Kušar (libero, 2 napaki), Radešić (libero, 5 napak). Trener: Zdravko Jović

KOPER Luka Koper si je kot vodilna ekipa skupine za obstanek z nepričakovanim porazom z Gorenjkami tri kroge pred koncem prvenstva precej zapletla položaj. V tesnem troboju z Gorenjkami in Ankarančankami lahko že naslednji spodrsljaj zagrozi s kvalifikacijami za obstanek. Že preobratov poln prvi niz je napovedal, da bo vroče. Po izenačenju na 18. točki so bile v končnici bolj zbrane Gorenjke, ki so imele večji del drugega niza pobudo in so skupno povedle kar z 2:0. Tretji niz se je začel z izvrstnimi servisi Koprčanke Tine Kaker in z delnim izidom 5:0. Prednost so nato domačinke ohranile do konca. V bolj izenačenem četrtem nizu je Luka Koper pravo igro pokazala v končnici. V odločilnem petem nizu je domačinke že na začetku v težave spravil slab servis. Gorenjke so vodile ves čas in prišle do zmage, s katero so po točkah dohitele Koprčanke.


Najbolj brano