Potrjeni veslaški upi

Med slovenskimi veslači, ki so konec tedna nastopili na mednarodni veslaški regati v Zagrebu, še naprej prvi veslač ostaja Izolan Rajko Hrvat, ki tudi na Jarunu ni imel resnejšega tekmeca v lahkem skifu.

Rajko Hrvat Foto: Veslaška zveza Slovenije
Rajko Hrvat Foto: Veslaška zveza Slovenije

ZAGREB > “Zelo dobro sliko o pripravljenosti smo dobili že na testiranjih po rahljanju ukrepov koronakrize, veslači pa so to potrdili tudi na regatah na Bledu in v Zagrebu. Generalno so res vsi pokazali najmanj to, kar smo od njih pričakovali. Pozna se konstanten napredek, pred glavnimi tekmami sezone pa seveda vsem še malo manjka,” je povedal selektor Iztok Čop, ki obenem opozarja, da z izjemo Rajka Hrvata posadke še niso na ravni, da bi res konkurirale v članski konkurenci za medalje. Poudarja pa, da imajo tekmovalci izredno voljo in delajo v zelo dobrem ozračju.

Ob Hrvatu je Čop v članski konkurenci opozoril še na lep napredek dvojca Miha Aljančič-Aleš Jalen ter Izolanke Nine Kostanjšek.

V kategoriji do 23 let sta velik skok naprej naredila Mariborčana Nik Krebs in Jure Čas v dvojcu brez krmarja. “Napredujeta iz tekme v tekmo,” dodaja Čop, ki ga navdušuje tudi Izak Žvegelj, sin njegovega nekdanjega soveslača z začetka devetdesetih let Denisa Žveglja, s katerim sta skupaj posegla po odličju tako na svetovnem prvenstvu kot na olimpijskih igrah. “V zadnjem obdobju res izredno hitro napreduje tako v skifu kot tudi v dvojcu.”

V mladinski konkurenci ima Slovenija močna dvojna dvojca pri ženskah in moških, Čop pa za letošnje evropsko prvenstvo napoveduje tudi sestavo četvercev.

“Glede na kategorije imamo devet do 14 tednov časa do evropskega prvenstva. Upam, da bodo tudi res izpeljana, saj je to za tekmovalce izredno pomembno. Čakajo nas sklepne priprave, piljenje forme in morda še kakšna testna tekma,” še dodaja Čop, ki upa, da se bo morda našel ustrezen termin regate na Madžarskem.


Najbolj brano