Pomembne točke v Kobarid

V 9. krogu prve lige dvoranskem nogometu je v boju za obstanek kobariški Oplast zmagal v dvorani neposrednega tekmeca, KMN Dobrepolje. Škofijski Bronx pričakovano ni bil kos prvaku Dobovcu, ki je na vrhu lestvice povečal prednost.

Za Oplast (v rdeči opravi) je zadel tudi Anže Širok (v modrih 
copatih).  Foto: Igor Mušič
Za Oplast (v rdeči opravi) je zadel tudi Anže Širok (v modrih copatih).  Foto: Igor Mušič

Dobovec je v svoji dvorani s teniškim izidom (6:2) ugnal Bronx. Primorci so jo na Štajerskem še dobro odnesli, saj so bili v tej sezoni prva ekipa, ki je v dvorani državnega prvaka izgubila z manj kot petimi goli razlike, pa čeprav so manjkali trije člani prve postave gostov: kaznovani Đoša Lazarević ter poškodovana Borut Kolar in Nik Klinc. V vrstah Dobovca tokrat Primorec Kristjan Čujec ni bil med strelci, vendar pa z doseganjem golov favoriti niso imeli težav. Že v deveti minuti je na semaforju pisalo 3:0. Uroš Đurić je nato pred odmorom zaostanek Istranov znižal in vlil nekaj upanja, a je nato Dobovec hitro zadel še trikrat, Đurić pa za slovo še enkrat, ko je bil zmagovalec že znan.

Slovenski prvaki so z novim uspehom še povečali prednost pred prvimi zasledovalci Ptujčani, ki so na štajerskem derbiju s Tomažem igrali le neodločeno. Za Ptuj sta nastopila tudi posoška nogometaša Borut Ručna in David Lah (dobil je rumeni karton), a se med strelce nista vpisala. Litija je po pričakovani zmagi nad Mlinšami trdno tretja.

Za trojčkom, ki je razred zase, nastaja vse večja gneča. Peto mesto si delita Tomaž in Bronx, Oplast pa za izkupičkom te dvojice zaostaja le še za dve točki. Za zmago s KMN Dobrepolje je bil nagrajen še s spodrsljajem Sevnice, ki je zapravila vodstvo s Silikom, kar je Kobaridcem prineslo napredovanje na osmo mesto v elitni deseterici. Siliko je sicer nastopil brez kaznovanega Ajdovca Admirja Čosića.

Oplast je gostovanje na Dolenjskem začel z disciplinirano obrambo in z razpoloženim Rokom Beštrom, ki je z uvodnima goloma na tekmi Primorcem v nadaljevanju precej olajšal delo. Domačini, ki so še brez točk, so morali kreniti v napad, vrzeli v njihovi obrambi pa sta nato kaznovala še Anže Širok in Dani Vulikić. STA, IM


Najbolj brano