Pivčanke so jo zagodle Idrijčankam

Po sobotnem četrtem krogu so vrh lestvice v prvi ženski balinarski ligi zasedle članice kobjeglavskega Agrochema Hrasta. Pri moških je med primorskimi predstavniki trenutno najboljša Cesta.

 Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac

V primorskem obračunu v Idriji so presenetile gostje iz Pivke. Do sobote vodilne Idrijčanke so povedle z 9:1, a se borbene gostje niso predajale. Po pravi drami so prišle do popolnega preobrata in prve zmage v sezoni, tako da je moral idrijski Kolektor prvo mesto predati Kobjeglavkam. Slednje so bile uspešne v Ljubljani, tako da so zadržale točko naskoka pred krimovkami, ki so ugnale gostje iz Bistrice pri Tržiču.

V moški prvi ligi so se vodilni Velenjčani pošteno namučili v Pivki. Domačini so vodili s 6:2 in 8:6, gostje pa so z razigranima Zoranom Rednakom in Sandijem Žuranom v zadnjem delu tekme osvojili šest točk in zmagali četrtič v sezoni. Drugi Logatec je imel lahko delo z Izolani, medtem ko je Cesta z zmago proti Kranjčanom skočila na tretje mesto.

Rezultati

Prva liga ženske, 4. krog - Šiška : Agrochem Hrast 8:16, Kolektor Idrija : Pivka Oro Met 11:13, Krim Ljubljana : Bistrica 22:2, Deskle : Milje preloženo. Vrstni red: Agrochem Hrast 8, Krim 7, Kolektor Idrija 6, Šiška 4, Pivka Oro Met 3, Bistrica 2, Milje (-1) in Deskle (-1) brez točk.

Prva liga moški, 3. krog - Sloga : Čirče Van Den 11:11, Orlek Oro Met Pivka : Velenje Premogovnik 10:12, Cesta : Center Kranj 16:6, Planina Kranj : Gradna Gik Obrov 19:3, Logatec : Jadran Izola 18:4. Vrstni red: Velenje Premogovnik 6, Logatec in Cesta 4, Planina Kranj in Sloga 3, Center Kranj, Orlek, Čirče, Jadran Izola in Gradna Obrov 2 točki.


Najbolj brano